torstai 16. tammikuuta 2020

Tammikuun tuotoksia

Oho, taas vierähti parisen viikkoa viimeisestä postauksestani ja tammikuun puoliväli on ohitettu. Päiväkin on jo ainakin tunnin verran pidentynyt ja tästä lähtien valoisuus kasvaa harppauksittain.
Olen harjoitellut kahta uutta asiaa - hulavanteen pyöritystä ja hapanjuuren tekoa.  Molemmissa  asioissa on yksi vaihe ohitettu, vanne pyörii jo ihan kiitettävästi (noin 1000 kierrosta) päivittäin ja hapanjuurella on ensimmäiset leivät leivottu. Vehnäleipä onnistui paremmin kuin ruisleipä, syötäviä silti molemmat. Vehnäleipä näyttää tällaiselta

Tokihan käsitöitäkin on tullut tehtyä ja onpahan sukkaparikin puolisolle valmistunut samalla kun telkusta katselee urheiluohjelmia, ja seuraavat sukat on tulossa, itselle tällä kertaa. Keskeneräisiä käsitöitähän meille itse kullakin on 'pilvin pimein' vai miten on?
Työhuoneeni seinällä on tällainen keskeneräisyys - odottanut viimeistelyä jo lähes 60 vuotta! Jospa vaikka joskus ......

Hyvää tammikuista aikaa teille kaikille lukijoilleni.



1 kommentti:

  1. kuulostaa ja näyttää hyvältä, meil on jotenkin ollut yhteiset ajatuksenjuoksut! minäkin kaivoin tammikuun alussa hulavanteen komerosta ja yritin opetella pyöritystä, mut eihän se multa onnistunut ei sit millään, joten kätkin vanteen uudelleen komeroon. sen sijaan hapanjuurella leipomisesta on tullut oikein himo. hiivaleipäsi näyttää herkulliselta. teitkö hapanjuuren itse vai saitko hankituksi jostain vanhaa juurta?

    VastaaPoista