torstai 10. huhtikuuta 2014

Takatalviko?

Missäs se aurinko nyt on? Heräsin melkoiseen tuulen ääneen ja katsahdin kelloa, se oli 5.30. Uni ei enään tullut joten nousin aamukahville. Missä aurinko on? Paksu pilvikerros estää auringon näkymisen ja voi, voi sentään, uutta lunta tullut yön aikana muutama sentti. Ja millainen tuuli, melko voimakas ja puuskainen, välillä lähes myrskyinen.
Koko viikon, siis tähän asti, on ollut niin kauniita, aurinkoisia kevätpäiviä ja nyt harmaata ja lumiräntäsadetta!
Siis, takatalvi. Katsoin tulevaa sääennustetta, niin sunnuntaipäivälle on luvassa tosi runsasta vesi-lumi-räntäsadetta. Ja sehän tietää käsitöihin antautumista, mukavaa!
Puoliso oli suunnitellut menemistä pilkille, Perämeren jäälle, eipä taida olla menemistä tällaisella tuulella. Puhaltaa etelän suunnalta sillä bofoorimäärällä, että on nopeasti takaisin rannalla. Saapi hänkin miettiä muuta tekemistä.
Jäin pari vuotta sitten eläkkeelle ja päätin silloin, että aloitan kodissamme tekemään 'pientä pintaremonttia'. Tähän asti se on siirtynyt, mutta nyt olen vakaasti päättänyt sen aloittaa. Elikkä tapettien uusimista ja sen sellaista on tulossa päiväohjelmaani. Aloitan tästä ns 'pelihuoneesta' elikkä virallisesti meidän vierashuoneesta.
Kun ostimme tämän talon 12 vuotta sitten, teimme aikamoisen pintaremontin, mutta tämä huone jäi vähän vähemmälle, joten on luontevaa aloittaa tästä. Pelihuone-nimi on sen vuoksi, kun tämä tietämyskone on tässä huoneessa ja mieheni pelaa ahkerasti pasianssia tällä laitteella.
Oi, kello on jo sen verran, että vuorossa on aamulenkki (lumiräntäsateessa).
Tässä lopuksi kuva Perämeren anneista, suurimmat 'aborret' painoivat yli 300 g.

Mukavaa perjantaipäivää.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti