maanantai 9. elokuuta 2021

kukkaisaamu

Istun tässä meidän 'tietsikka'huoneessa ja katselen ikkunasta ulos, taivas on tummanharmaa, sataa runsaasti ja ukkonen jylisee. Ikkunalaudalla kukkivat kaksi orkideaa, toinen on jo lähes kuivunut kokonaan, mutta kukkii kauniisti ja toinen on pysynyt kasvultaan samassa pisteessä vuosikaudet, mutta kukkimista se ei haittaa. Täytyy tunnustaa etten ole viherpeukalo, nämä kukkii jostain toisesta syystä. Tällaisia ne ovat - kukat -! Mukavaa tiistaita itse kullekin.

5 kommenttia:

 1. Orkideat ovat ihania ja jopa minulle helppohoitoisia. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan, oikeassa olet, ovat helppohoitoisia ja kukat ovat kauniita.

   Poista
 2. Ihania ovat orkidean kukat! Ja parhaimmillaan kukinta kestää kuukausia. Minun orkideani eivät enää suostu kukkimaan minulle ja kuolevat mokomat poiskin, vaikka mielestäni hoidan niitä kuten ennenkin ja sain ne aikoinaan kukkimaan hyvin. Mutta elämä on luopumista, nyt orkideoista. 😏

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, aikansa kukkivat ja kun en ole viherpeukalo, niin kuihtuvat ja kuolevat pois. Toisen näistä sain siskoltani viisi-kuusi vuotta sitten ja meni ainakin kolme vuotta, ennen kuin alkoi kukkimaan. Ja totta on, elämä on luopumista. Hyvää jatkoa sinulle.

   Poista
 3. Kiva kun kävit kommentoimassa blogissani. Mulla on kaksi orkideaa ja vanhempi niistä ostettu keväällä 2009. Kukki juuri tuossa muutaman kukan. Olen tullut siihen tulokseen että orkideat on kaikkein helpompia kukkia tällaiselle laiskalle viherpeukalolle. En liottele enkä ole multia vaihdellut. Koko alkuperäiset purkit täynnä ilmajuuria. Välillä laittelen kahvinpuruja siihen juurelle. Ihmekukkia kun jaksavat pyhällä hengellä kukkia.
  Siitä kaulurista, voit tottakai ottaa mallia. Minusta se tuli vähän ruma kun en ajatellut niitä lisäyksiä mitenkään oikeisiin paikkoihin. Kai se asiansa ajaa.

  VastaaPoista