torstai 10. syyskuuta 2020

Lapin lumoa

 Vihdoinkin pääsimme pienelle lomaselle tuntureiden tuuliin ja nyt olemme täällä Pelkosenniemen Pyhätunturilla.  Ja kyllä lomanen tuli tarpeeseen raskaan puolivuotis-kauden jälkeen. Tässä kuva Aittakuruun menevältä reitiltä, ilma oli aurinkoinen ja niin helppo hengittää. Nautin suunnattomasti tästä maisemasta, Lappi on minussa hyvin syvällä. Pyhätunturilla olen nuorena käynyt monta kertaa vaeltamassa ja hiihtoretkellä.
Yksi pieni vastoinkäyminen tapahtui viime viikolla, no viikko sitten kotona sattui savuvahinko leivin uunin lämmityksen yhteydessä, koko 'huusholli' oli paksun savun vallassa ja kesti useita tunteja, että saimme piipun vetämään ja savut ulos.  Vahinko oli sitä luokkaa, että jouduimme ottamaan ns savupesun otsonointineen. Siinäkin suhteessa tämä varattu lomanen oli oikeaan aikaan.
Eilen oli hieman pilvinen päivä, joten 'vaellus'lenkki oli lyhyehkö ja teimme sen puolison kanssa yhdessä Ahvenlammen lenkin Luostotunturin maisemissa, eli olimme 'Luostolla lustin piossa'.
Jatkoimme sieltä matkaamme Savukoskelle ja hörppäsimme kahvit Samperin Savotalla, ja vaikka olen ikäni asunut Lapissa, Savukoskella kävin nyt ensimmäisen kerran. Samperin savotan historialla on täällä Lapissa oma historiansa.
Oli mukava ja rentouttava päivä.

4 kommenttia:

  1. Mukavaa lomareissua ! Ihan tänne Helsinkiin tuntee tunturien tuulet.

    VastaaPoista
  2. Oikein rattoisaa lomaa siellä pohjoisessa! Me ei olla kai pariin vuoteen käyty siellä ylhäällä, on ollut sairauksia ja muita esteitä. Mutta ehkä me vielä sinne päästään. 👍
    Hui tuota savuvahinkoa! 😏 Pienemmästä on kokemusta, mutta aina ollaan saatu suht' nopeasti piippu vetämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä, loma eki todella hyvää niin kropalle kuin mielellekin. Oli hyvät ilmat ja upeat maisemat.

      Poista