tiistai 11. kesäkuuta 2019

Huomenta blogilaiset. Olimme muutaman päivän mökillämme Ylä-Lapissa,  mökkipaikkakunnalta on linnuntietä noin 100 km Norjan rajalle, elikkä aika 'ylhäällä' olimme. Kesän tulo siellä oli vielä ihan alkumetreillä, kuten tästä kuvasta ilmenee
Koivujen lehdtisilmut juuri ja juuri avautumassa, eikä ne paljon isommaksi ehtineet niiden muutaman päivän aikana, mitä siellä olimme.  Ilmakaan ei ollut suosiollinen, satoi vettä, räntää ja rakeita!
Ja pohjoistuuli puhalteli melkoisella puhurilla, järvellä oli vaahtopääaaltoja ja ei sinne oikein mieli tehnyt soutelemaan tai verkkoja laskemaan.  Metsälenkillä kävin katsomassa 'mörrimöykkujen' kotipaikkaa, tällä kertaa ei peikkoja eikä mörköjä ollut näkösällä, oli päivän valoa!
Lapin luonto on karun kaunis, rakastan sitä. Tässä kuva vielä mökin pihalta järvelle päin
Olimme mökillä vain muutaman päivän, viikon parin kuluttua menemme uudestaan nauttimaan Lapin kesästä.

4 kommenttia:

 1. Seuraavalla kerralla varmaan jo kehitystä tapahtunut, varmaan tekee hyvää päästä eri maisemiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, 'vaihtelu' maisemankin, piristää mieltä.

   Poista
 2. kesä on tullut todella hitaasti sinne pohjoisiin tänä vuonna. nyt varmaan kullerot kukkii edelleen kauniina kultamerenä niityillä. olette varmaan taas uudelleen mökillä, mukavaa lomaa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On totta, että kesä tulee viiveellä pohjoiseen, mutta sitten se vihreys ja kukat vaan yhtäkkiä räjähtää esille ja kaikki on niin kaunista. Mökille ei päästykään ihan sillä aikataululla kun olimme mieheni kanssa suunnitelleet, loppu kesään menee. Olen muutaman viikon eli noin kuukauden kotimiehenä pojan perheessä, täällä Espoossa. Käsityöt jäivät 'pajalle' ja nyt vain pyörittelen peukaloita ja yritän putsata tämän huushollin piha-aluetta kaikista ns roskakasveista. Siinä on puuhaa ihan riittämiin. Mukavaa kesää Sinulle myös.

   Poista