lauantai 25. toukokuuta 2019

Luonto heräilee kesään

Vihreätä alkaa olemaan jo tälläkin leveysasteella ja kevään/kesän ensikukkaset ovat avautuneet. Aamulenkillä tuntee ja huomaa alkavan kesän ennusmerkit, lintujen konsertti, puissa alkaa näkymään lehdet silmujen sijasta, nurmikot ovat vihreänä ja keltaiset kukat, leskenlehdet, kullerot ja rentukat  ovat aloittaneet kukkimisen - kyllä se tästä vielä kesäksi muuttuu, vaikka lämpötila hipookin lähes nolla astetta tällä hetkellä.  Vaki västäräkkimmekin on tullut jo pihalle pyrstöään keikuttamaan ja nurmikko leikattu ensimmäisen kerran. Muutaman päivän päästä voin istuttaa yrtit  ja samalla laittaa siemenperunat multaan kasvamaan.Tässähän nämä - kevään ja alkukesän keltaiset kukkijat.

3 kommenttia:

  1. Ihanaa että kevään merkit näkyvät jo sielläkin ihan tosissaan. Täällä keskiruotsissa on satanut viimeiset päivät ja tummia pilviä kuljettaa tuuli tänäänkin pisaroita roiskien viileän sään jatkuessa joka minusta helpompi lenkkipoluilla marssiessani. Hyvää kevään jatkoa puutarhatöihin ryhtyessäsi

    VastaaPoista
  2. Niinhän se on, että täällä luonto herää myöhään, mutta jo muutamassa päivässä se on ottanut kiinni etelän ja rynnii voimalla eteenpäin. Ja muistathan valoisuuden, yötä ei ole, pieni hämäryys vain.

    VastaaPoista
  3. Ihanasti kevään keltaiset kukkaset kukkivatkin jo, vaikka on niin koleaa ja sateista. Me oltiin viikon päivät mökillä ja mies istutti jo perunat kasvamaan.

    VastaaPoista