lauantai 23. maaliskuuta 2019

Lauantaiaamun askareita

Uni kaikkosi silmistä jo aamulla varhain. Olin tehnyt leipä/sämpylätaikinan juuren illalla ja ei muuta kuin jatkamaan taikinan tekoa, samalla tein myös pullataikinan. Taikinat nousemaan ja istuin katselemaan Areenasta taitoluistelun jäätanssiohjelmaa.
Sämpylät ja pullat kun sain paistettua, leipasin vielä isännän iloksi toscapiirakan. Ja eihän me muuta aamiaiseksi sitten otettukaan tänä aamuna. Yksinkertaiset maut ovat parhaita, lämmin sämpylä ja päälle voita! Nam.

Luultavasti tein 'pahan virheen' itselleni, hävitin nimittäin ison määrän reseptejä, joita olen kerännyt jo vuodesta 1972 alkaen!
Leipomus-session jälkeen kangaspuut kutsuivat ja siniset villahuivit odottivat kutojaansa.
Tämä loppupäivä meneekin penkkiurheilua harrastaen, telkusta tulee tuutin täydeltä talviurheilua.
Mukavaa viikonmloppua itse kullekin blogilaiselle, joka näille sivuille 'eksyy'

4 kommenttia:

 1. Olitpa Reipas ja saitte herkutella heti aamusta, itselläni on leipominen kokonaan unohduksissa. Hyvää viikonloppua myös sinulle ja kevättä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään leipoa silloin tällöin, tämmöisiä ihan tavallisia juttuja.

   Poista
 2. olet ahkera leipoja kuten kutojakin!
  joululomalla itsekin hävitin vanhan käsinkirjoittamani reseptivihon 1970-luvulta. tyttäreni kirjoitti siitä muutamia rakkaimpia reseptejä uudelleen peruskeittokirjani kansilehtiin. yksi niistä oli äitini hedelmäleipäresepti. meille ei joulu tulisikaan, jos ei olisi näitä hedelmäleipiä leivottuna;)
  joko teillä alkaa lumet sulamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on pakko luopua - resepteistäkn -! Lunta on vielä aika paljon, keskimääräinen lumen syvyys tällä hetkellä n. 40 cm. Hiihtoladut ovat hyvässä kunnossa.

   Poista