tiistai 5. helmikuuta 2019

Pakkanen paukkuu - kevyt ruokavuoteni jatkuu

Tammikuu ja nyt tämä helmikuun alkukin on pakkaskautta. Tälläkin hetkellä ulkona pakkanen paukkuu -33 asteessa,  on  melko kuivahko keli.
Tammikuun ruokateemana oli kala ja etenkin  turska, ja eilenkin valmistin sinapilla ja suolakurkulla maustettua turskaa leivinuunin jälkilämmössä ja hyvältä maistui. Kevyt ruokavuosi-kirjassa on paljon  kasvisruokia ja eilen valmistin allaolevan ohjeen mukaisia kasvispihvejä - yllätys -, maistuivat tosi maukkailta, vaikka käytettävät aineet ovat perusruoka-aineita, joita yleensä kotoa aina löytyy.
Sellerin sijasta laitoin palsternakkaa.
Tämä päivä kuluukin kangaspuiden kanssa seikkaillessa sidosviidakossa. Tarkoitus on harjoitella poimittua toimikasta ja tutustua sidoksen antamaa mahdollisuutta kuvioiden kutomiseen. Saas nähdä miten ämmin käy.  Tällä meidän murteella ämmi tarkoittaa isoäitiä.

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoista kokeilla uutta, laitahan sittten näkyville tekemääsi ja tuo ruoka ohje vaikuttaakin helpolta..taidampa kokeilla. Täällä keskiruotsissa pakkasherra hyppää -0 ja - 10 välillä joka toinen päivä.. pysyisi nyt pikkusen aikaa tasaisena mutta ihmeen paljon lunta kuitenkin ja ihan ok kun ei noita lumitöitä ole kovin paljoa

    VastaaPoista