sunnuntai 20. tammikuuta 2019

kevyt ruokavuosi jatkuu

Tänään on pakkaspäivä, mittari on ollut koko päivän yli -20 asteessa ja niinpä oli vuorossa leivinuunin lämmittäminen ja päätin käyttää uunin lämmön hyväkseni ruokaa laittaessani.  Tein uunissa metsäsienillä kuorrutettua turskaa ja siinä olevat aineet olivatkin hyvin kansainvälisiä! Turska oli pyydetty joko Norjan mereltä tai Barentsin mereltä, pakattu Kiinassa Tanskalaisen Findus-yhtiön toimesta ja ostin kalan naapurimaan puolelta ICA-maxista. Sienet oli naapuri poiminut ihan täältä Tornionjokilaakson metsistä, eikös ollutkin kansainvälisyyttä tarpeeksi?
Taas pari kuvaa, ensimmäisessä kalaruoka ennen uunin laittoa ja toisessa paistumisen jälkeen. Tämä vuoka, missä monesti näitä uuniruokia laitan, on jo yli 50 v vanha! Lopuksi saatte myös reseptin, jotta voitte itsekin kokeilla tätä ruokaa.



1 kommentti:

  1. kyllähän se hullulta kuulostaa miten kalaa kuskataan maan äärestä toiseen, vaikeaa on näin tavallisen ihmisen ymmärtää sitä, et se voisi olla näin edullisinta. kiitos kun laitoit reseptin. taidan sitä kokeilla ja korvata suolasienet pakastetuilta. tosin minulla on myös haaparouskuja suolattuna, joten kylhän niitäkin voisi kokeilla.

    VastaaPoista