keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Lumikinosten keskeltä

No niin, taas vierähti kuukausi eteenpäin tätäkin vuotta eikä oikeastaan mitään uutta auringon alla, ainakaan käsityörintamalla. Hartiahuiviloimi on loppusuoralla, valmistui vaaleanharmaalla, valkoisella ja tummanharmaalla kudottuja huiveja. Seuraavan loimen värit ja materiaali valittu. Tulossa on iki-ihania silkkivillaisia kaulahuiveja.
Viikolla 8 oli pojanpojat talvilomalla ja heidän kanssaan vietin mukavan lomasen Yllästunturin maastoissa. Pojilla ja mummulla oli rentouttava ja toisaalta mieleenpainuva lomanen, pakkanen paukkui jopa -30 asteessa, mutta se ei poikien päivittäistä rinnemenoa haitannut. Viimeisenä laskettelupäivänä ja viimeisessä laskussa vanhempi pojista kaatui ja ranteethan siinä rytäkässä murtuivat. Onneksi Ylläksellä on lääkäriasema ja sieltä saimme kaiken sen avun ja hoidon mitä tarvittiin, ranteet rtg-kuvattiin ja kipsattiin ja sitten vain oli todettava, että näillä mennään seuraavat 3 viikkoa. Kotimatka yöjunalla ei tuottanut heille vaikeuksia, vaikka mukana oli perheen Stella-koirimuskin.
Lumesta saamme nauttia tällä perukalla, virallisen mittauksen mukaan lumen syvyys meillä on nyt 81 cm ja tällä hetkellä pakkastakin lähemmäs 20 astetta joten talvista on, todellakin.
Muutamat sukat ja ns 'lovikkavanthuut' Pirtinkehräämön hahtuvalangasta
ovat valmistuneet samalla kun olen seurannut urheilulähetyksiä tv:stä.
Huovutan ja karstaan vanttuut myös sisäpuolelta käsin, en ole pesukoneella huovutuksen kannattaja.
Kokeilin kerran ja niistä tuli 'huopaset', ei ollut minun juttuni.

4 kommenttia:

 1. Voi hurjaa miten siellä on paljon lunta, hienoa että lomailit lasten kanssa... se antaa energiaa ja voimia kevättä odottaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, lomailu poikien kanssa oli tosi antoisaa.

   Poista
 2. siis molemmat ranteetko!? jos sattua kerta piti, niin onneksi sit vika lomapäivänä. on teillä lunta tosiaan. katselin juur systerinkin laittamia tykkylumikuvia, tääl voi vaan untanähdä moisesta lumimäärästä!
  itse tykkään myös pelkästään karstata lapaset sisäpuolelta, niistä tulee ihanan pehmeät ja lämpimät niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsin karstaus tosiaan antaa tulokseksi ihanan pehmeyden.

   Poista