tiistai 13. helmikuuta 2018

jo helmikuun puoliväli!

Ajankulua aina välillä pysähtyy ihmettelemään, tammikuu tuli ja meni ja niin näkyy käyvän myös helmikuulle. Alkuvuosi on ollut surua ja kiirettä täynnä, käsityöt eivät ole edistyneet ollenkaan sitä vauhtia kuin olin ajatellut ja terveyskin alkoi reistailemaan, no huh sentään. Ehkäpä tämä pakollinen pysähtyminen on ihan paikallaankin. Huomaa ajankulumisen,  talven valoisuuden ja sen että, hitaastikin kiiruhtamisella ehtii hyvin, ainakin nauttimaan auringon pilkistämisestä.
Tänään sain vihdoinkin laitettua kangaspuihini loimen kudontavalmiiksi josta huomenna sitten pääsen heti aamusta nauttimaan luhan louskutuksella ja sukkulan lennättämisellä.  
Vuorossa on hartiahuiviloimi, missä loimeen olen yhdistänyt alpakanvillaa ja suomenlampaan villaa, kudonta tapahtuu alpakan villalla, harmaalla, valkoisella ja tummanharmaalla.

Tässä on ensin loimiletti kuvattuna, tummanharmaa väri molemmissa langoissa
Seuraavana kuvaa sieltä kangaspuiden alapuolelta,  sidontavaihe alkamassa, 4 niisivartta ja 8 polkusta
Lopuksi kuvaa siitä, miltä pitäisi valmiin pinnan näyttää

Hieman sai polkusten kanssa askarrella, jotta sain kuviopinnan yläpuolelle näkyviin, mutta kyllä kuvio ihan oikealta näyttää.  

4 kommenttia:

 1. Ihana lueskella kutomisesta! Olen joskus kutonut "työkseni" ja loimiakin tehnyt. En taitaisi enää osaa loimia laittaa... Mahtavaa maaliskuuta Sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tämä taito on samanlainen kuin polkupyörällä ajo, kun sen kerran oppii, niin kyllä sen sitten myöhemminkin osaa.

   Poista
 2. Ikävä että olet tuolla tavalla joutunut vuotesi aloittamaan:( Tuo kutominen on sitten mukavaa, en ole kyllä kuin viimeksi ylä-asteella tuota päässyt tekemään, mutta tykkäsin kovasti! Hartiahuivista tulee varmasti hieno! Mukavaa maaliskuuta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Kudonta on minulle se no 1, sitten tulee neuleet ja virkkaus, muuta kädentaitoa ei minulla olekkaan. Ihailen heitä joilla on sellaisia kädentaitoja kuin esim. sinulla.

   Poista