maanantai 19. syyskuuta 2016

Metsäretkellä kohdattu

Nyt on jo ylitetty syyskuun puoliväli, kohta on vuorossa lokakuu.  Blogikirjoittelu on jäänyt hieman vähemmälle kun tuntuu siltä ettei mitään mukavia käsitöitä saa tehtyä ja muutenkaan ei mitään kummempaa tapahdu, siis normaaleja arkipäiviä. Yhtenä päivänä viimeviikolla kävimme puolison kanssa puolukoita ja seitikkejä keräilemässä. Puoliso poimi puolukat ja mie keräsin seitikkejä - nimenomaan  verihelttaseitikkejä. Ja niitähän oli kuin sieniä sateella. Sunnuntaina oli kaunis, aurinkoinen päivä ja niinpä keittelin väriliemen verihelttaseitikkien lakeista. Tarkoitus oli myös värjätä lankoja mutta viinikivi oli päässyt loppumaan ja nyt odottelen postilähetystä Tetriltä, jotta pääsen hommaa jatkamaan.  Parisen viikkoa sitten olimme ruskaretkellä Pallastunturin maastossa ja sieltä löysin sellaista kuin Karhunkääpää ja siitä pitäisi tulla keltaista väriä. Laittelen kuvia sitten kun itse värjäyssessio alkaa.
Tässä parisen kuvaa 'metsäreissulta'
Jollakin oli hampaat jääneet sammalikkoon...
Muutama puolukkakin eksyi kuvaan
Ja täällä mie vartion kukkapenkkiäni!

6 kommenttia:

 1. Värihelttaseikistä tulee kauniita värejä.Yhdellä värikurssilla niilläkin värjättiin.Hyvää syksyä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on ja sen vuoksi niitä kävin hakemassa. Vasta nyt viikonloppuna pääsen värjäilemään. Mukavaa syksyn aikaa myös sinulle.

   Poista
 2. Minäkin löytänyt hampaita mutta miksi en satu sarvien kohdalle..ihan harmittavaa. Tulee varmaan kaunista väriä lankoihisi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti, siellä ne väriliemet ja langat nyt muhii, kaunista oranssia näkyy tulevan!

   Poista
 3. Kauniit hampaat ja kivasti on sammal väleihin kasvanut.

  VastaaPoista