lauantai 13. elokuuta 2016

vanhojen töiden viimeistelyä

Huomenta blogilaiset
Nyt mennään jo elokuun puoltaväliä, illat pimenevät ja aivan kuin kesä karkaisi jonnekin? Aamulenkillä sää oli pilvistä ja vain + 11 astetta, muutama pisara vettäkin oli ilmassa.
Sadesäät ovat oivallisia käsityöilmoja. Pojan pojat olivat meillä loppulomaansa viettämässä, paljon ulkoiltiin pyöräilylenkeillä ja yhtenä päivänä minun paja kiinnosti heitä kovastí. Siellä he tekivät tutkimusretken valmiisiin ja puolivalmiisiin töihini. Ja kas, sieltähän löytyi keskenäräiset ns retrotyynynpäälliset. Olen kutonut ne joskus lähes 20 vuotta sitten, tarkoituksena tehdä makkaratyynyt. Silloin en löytänyt sopivia sisätyynyjä ja päälliset jäivät lojumaan hyllyyn ja odottelemaan aikaa tulevaa.
Pojat halusivat, että teen niistä heille 'lötkötyynyt' ja tottahan mie lupasin ne tehdä. Eilen oli ihan otollinen päivä sille työlle, satoi nimittäin koko päivän ja ajoittain aika runsaastikin. Ja tässä näitä on valmistumassa, pojat halusivat sinivoittoiset ja nämä hempeämmän väriset laitan myyntiin. Materiaalit näissä tulevissa tyynyissä on poppana, samettilanka ja ns hapsupoppana, jonka olen itse värjännyt. Tyynyjen koot ovat 30 x 65-70 cm.Pojat kotiinlähtö aamuna Kemin rautatieasemalla.
Mukavaa alkanutta viikkoa lukijoilleni.

4 kommenttia:

 1. Mukavia poikia kun saivat siut jatkamaan kesken jäänyttä projektia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elä muuta virka! Vihdoinkin hyllystä pois kuleksimasta.
   Mukavaa viikonloppua sinulle.

   Poista
 2. Ompa ihanaa että pojat huomasivat nämä tulevat tyynyt, varmaan mukava niitten päällä lötköttää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anakin heidän ilmeet kertoivat 'lötköttämis-innosta'. Tänään paketti on siellä heillä, saa nähdä tuleeko kuvia!

   Poista