torstai 16. kesäkuuta 2016

Mökkireissulla koettua

Tervehdys, pistäydyimme puolison kanssa Lapin perukoilla, eli mökillämme. Tutkailin säätietojen ennusteita ja totesin, että nyt on hyvä hetki piipahtaa tarkastelemassa, jättikö 'Salomon'-myrsky mökkialueen rauhaan? Kyllä jätti.  Onneksi kaikki oli siellä kohdillaan.
Parina päivänä saimme nauttia kauniista alkukesän säästä. Sääennustehan lupasikin perjantaille valtavaa vesisadetta yli koko Lapin läänin, joten pakkasimme reput torstai-iltana, tallustelimme pitkostpuita pitkin autolle ja ajelimme iltayöstä kotiin.
Monenlaista pientä tapahtumaa mahtuu kahteen päivään. Keskiviikkoaamuna aamulenkillä ollessani kuulin melkoista 'motkotusta' yläilmasta ja hups, 12 joutsenen parvi lensi ylitseni hyvin matalalla ja suuntana oli mökkijärvemme! Sinne he saapuivat  aamupalalle. Toista tuntia sai seurata heidän touhujaan. Aamun konsertti tarjosi Joutsenten 'koikotusta' Käen kukuntaa ja Kukko kiekui yhden talon pihalla, ilmeisesti halusi tuoda omat kommentinsa Joutsenille?
Luonto ja luonnon  tarkkailu on mökkielämän parhaita puolia. Voit istua saunan rappusilla ja kuunnella luonnon tarjoamaa konserttia ja nauttia siinä samalla kuksallisen kahvia ja makustella juuri paistettuja muurinpohjalättyjä. Salankijärvi oli kalojen suhteen anteliaalla päällä, joten lounaaksi oli tarjolla savustettuja ahvenia ja uusia 'pottuja'.

Muurinpohjalättyjen paistoa

Nokipannukahvit tulollaan

Savustettuja ahvenia a la Salankijärvi

 Kyllähän sitä näillä eväillä taas jaksaa eteenpäin tallustella.


3 kommenttia:

 1. Ihan vesi herahti kielelle noita ahvenia katsoessa! :) On teillä tosiaan olut herkut siellä niin makuaistille kuin myös näkö- ja kuuloaisteille. Meillä oli muuten jo viime kesänä huonot kalansaaliit ja uhkaavasti näyttää sama jatkuvan tänäkin vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, kun varsinkin miehille kalastaminen on on mökkielämän yksi kohokohdista. Tässä vaiheessa elämää on aikaa istua ja nauttia luonnon tarjoamista elämyksistä.

   Poista
 2. Vesi nousi kielelle täälläkin :-) Savuahvenia kun saisi, ihanaa...

  VastaaPoista