maanantai 13. kesäkuuta 2016

Kesä ja sääsket ovat täällä

Nii-in, vihdoinkin täällä on kesä - ja sääsket, nuo ihanat inisijät. Onpahan linnuille ruokaa. Kello on viiden kieppeillä, aurinko paistaa ja on niin vihreää. Sinitiainen lentelee pesäpönttöön  sisälle ja ulos, saas nähdä, saammeko 'vuokralaisen' seurattavaksemme. Leikkasin eilen nurmikon ja nyt orava ryntäilee sinne-tänne, menin vissiin hänen ruokavarastonsa sotkemaan.
Olimme puolison kanssa kotimiehinä pojan perheessä ja parisen viikkoa siellä vierähti, Espoossa nimittäin. Siellähän oli täysi kesä, Tuomi ja Pihlaja olivat kukkineet ja näytti siltä, että myös kesän kukkaset olivat kukkimisvaiheen ohittaneet. Lupiini aloitteli kukkimista ja tietysti Lupiininien kohdalla ajattelin, millaista väriä niistä tänä kesänä saisi?
Täältä kun lähdimme, koivuissa oli sentin kokoiset silmut ja takaisin kun tulimme, täysi lehti. Pohjoisen alkukesä karkasi meiltä, joten on aivan 'pakko' lähteä mökille saunomaan, jotta jotain tästä alkukesäsästä jäisi mielen sopukoihin.
Pojanpojat olivat riemuissaan kun saivat olla papan ja mummun hellittävänä ja me saimme papan kanssa osallistua heidän koulun kevätjuhlaan. Pojat käyvät kansainvälistä koulua Espoossa, jo heidän koulumatkan kulkeminen oli meille 'elämys'.
Tuohon kahden viikon jaksoon osuivat hienot, helteiset päivät, saimme kokea jopa +28 asteen lämpötilan, joka tuntui jo ihan liian kuumalta!  Stella-koirimuksen kanssa oli ihana lenkkeillä, tässä pari kuvaa lenkeiltämme.
Tähän suuntaan Stella halusi lähes joka aamu.

Espoon Kartanon alueelta löytyy myös tällaisia ihania vanhoja rakennuksia.
Hyvää alkanutta kesäkuuta.

4 kommenttia:

 1. Voi ei, joko ne inisee sielläkin. En tykkää niistä yhtään mutta kai se kuuluu luonnon kulkuun ja pitäähän linnuille olla ruokaa . Hyvää kesän jatkoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä täällä sääsket jo ovat ja ovatkin todella hyökkääviä! Hyvää kesän jtakoa myös sinulle.

   Poista
 2. Mukavaa että siekin saat nauttia noista inisiöistä,:) meillä niiden lisäksi kiusana paarmat. Kyllä kesä on ihanaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kesä on ihanaa aikaa, kaikista 'inisijöistä' ja 'pörrääjistä' huolimatta.

   Poista