lauantai 2. tammikuuta 2016

Yhteenvetoja menneeltä vuodelta

Vuosi sitten vakaasti päätin, että kirjaan ylös kaikki tekemäni käsityöt! No miten sitten kävi? Tammikuussa kirjasin ylös neuletyöt, eli muutamat sukat ja säärystimet, kuvia en tietenkään muistanut ottaa, e -hen. Sen jälkeen olen autuaasti unohtanut koko kirjaus-systeemini, kunnes muutama viikko sitten törmäsin listaani täällä netissä. Että se siitä 'uuen vuoen luppauksestani'.

Toisena käsityölistauksen aiheena oli kirjata ylös kaikki kangaspuissa tapahtuvat työt, ne olenkin aika kiitettävästi kirjannut. Kudontatöistä pidän yllä kansiota, jossa olen hyvinkin tarkasti kirjannut loimet, sidokset ja tuotteet. Sieltä on aina hyvä tutkia asioita uutta loimea suunnitellessa.
Tässä kuva viimeisimmästä loimesta, joka nyt on sitten jo osittain kudottunakin.

Kolmas kirjauskohteeni on ollut jo monen vuoden ajan liikuntakilometrit ja ajat! Aikaisempina vuosina kirjasin kilometrit ylös almanakkaan, mutta viime kesäkuussa pojanpojat asensivat mummun kännyyn 'Pedometer' ohjelman ja opastivat sen käytössä. Aloitin ko ohjelman käytön 11.6.2015 ja 31.12.2015 oli Pedometerin mittariin kirjautunut 933,5 käveltyä kilometriä. Liikkuminen on minulle elämäntapa. Lähes päivittäin teen ainakin jonkin mittaisen aamulenkin ja jos se jostain syystä ei ole mahdollista, tuntuu siltä kuin tärkeä työ olisi jäänyt tekemättä. Varsinkin lonkkaleikkausten jälkeen sanonta 'liike on lääke' on kohdallani tullut entistä tärkeämmäksi.

Neljäs ja ehkäpä tärkein päätökseni oli pudottaa painoa n 10 kg. Aloitin tammikuussa vähentämällä pullan ja karkin syöntiä ja lisäämällä hieman liikuntaa. Pikkuhiljaa paino alkoi putoamaan ja ennen joulua saavutin tuon 10 kg:n rajapyykin. Alkupainoni oli 73,5 kg ja nyt se sitten on 63,4 kg.
Tälle, nyt alkaneelle vuodelle, en ole mitään erikoisia päätöksiä tehnyt, samalla systeemillä mennään kuin aikaisempikin vuosi, yritän saada painoni pysymään tuossa luvussa  ja voi olla, että nyt alan kirjaamaan kansioon ylös myös neule- ja virkkaustyöt, sekä ottamaan kuvia niistä!!
Saa sitten vuoden päästä nähdä miten muorin päätökset ovat pitäneet.

10 kommenttia:

 1. NOi juuri käy noiden kirjaamisten kanssa ;) Alkuun tulee laitettua innolla kaikki muistiin, kai niitä sitten alkaa tulla niin paljon, että alkavat jo unohtua. Mutta aika matkan olet kävellyt. Ajattele jos olisit kävellyt sen suoraan eteenpäin, missäs olisitkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Missähän olisin? jos koko vuotta katsoo, niin luultavasti Juutinrauman sillalla menossa kohti Tanskaa!!!!

   Poista
 2. Hyvää uutta käsityövuotta sinulle ! Olet kuitenkin postannut tähän blogiin kosolti upeita tekemisiä ja ideoita meille kaikille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja toivotan sinulle myös antoisaa käsityövuotta.
   Kiva kuulla, että työni ovat antaneet ideoita toisillekin kutojille.

   Poista
 3. Tutulta kuulostaa, kirjaamista ostettu muistikirja on pölyyntynyt,käytön puutteessa, mutta onneksi on nää blogit joista voimme katsella omia ja toisten tekemisiä.
  Tuo punanen loimi on kaunis, mitä sie siihen kudoit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä loimesta tulee niitä ns 'lapin villahuiveja'. Nyt ensin punapohjaisia, sitten valkopohjaisia, sitten sinipohjaisia jne. Nämä huivit ovat yksi ja ehkä tärkein osa tuoteistani. Kotisivuillani on kuvia huiveista.

   Poista
 4. Minullakin kirjaaminen jäisi varmaan muuten, mutta aikoinaan innostuin bloggaamisesta niin paljon ja kestävästi, että tuli kai ihan tavaksi naputella valmistuneen työn tiedot koneelle saman tien. Kun vain saisin itseni ohjelmoitua liikkumaankin kuten sinä, mutta siihen ei intoa riitä kuin lyhyeksi aikaa kerraallaan. Mutta nautitaan elämästä kuitenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen meistä 'taaplaa tyylillään'. Liikunta on aina ollut yksi tärkeä osa minua. Nyt kun en enään pysty juoksemaan, kävelystä on tullut se tärkein liikuntamuoto. Nautitaan elämästä, totta.

   Poista
 5. Onnittelut sinulle painonpudotuksesta.Sitähän minunkin täytyisi,sitten se suuri MUTTA.

  VastaaPoista
 6. Voi minunkin pitäisi saada se vekotin mittaamaan kilometrejä, hyvä kun mainitsit että saan aikaseksi. Kova olen kävelemään mutta lisää liikuntaa tarvitaan. Hyvää jatkoa vuodelle ja onhan se hyvä jos tekemiset on kirjoissa ja kansissa että niitä voi sieltä tarkistaa

  VastaaPoista