torstai 28. tammikuuta 2016

Arkiruokaa 'loimien lomassa'

Käsityörintamalla jatkuu huivien kutominen ja uuden huiviloimen luominen ja kudontavalmiiksi laittaminen. Välillä pitää tehdä muutakin ja niinpä päätin valmistaa arkiruokaa kotona olevista materiaaleista. Kysymyksessä on helppotekoinen kasvislasagne ja annan tässä reseptin kuvien kera!
Tämä ohje on ollut Kotilieden numerossa 10/2010.

Näitä tulet tarvitsemaan:
12-16 lasagnelevyä

Kasviskastiketta varten:
1 sipuli ja 2 valkosipulin kynttä
1 (tai useampi) porkkana ja pala (n 100g) juuriselleriä + muita juureksia mistä tykkäät
1 vihreä tai keltainen kesäkurpitsa ripaus suolaa
2 rkl oliiviöljyä, 1 prk (n. 400 g) tomaattimurskaa,  3 rkl makeaa chilikastiketta
1 dl vettä + ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Juustoseos:
1 prk (400 g) raejuustoa
2 dl maitoa + 1 ps (150 g) emmentalraastetta

Mie teen näin,  ensin valmistan kasviskastikkeen.  Kuorin ja hienonnan sipulit. Kuorin ja raastaan juurekset + kesäkurpitsan karkeaksi raasteeksi. Laitan paistinpannuun ensin kesäkurpitsaraasteen ja annan nesteen poistua ja palojen saada hieman väriä ja samalla lisään hieman suolaa.... siirrän 'soseen'  toiseen astiaan

Sitten laitan paistinpannuun sipulit ja juuresraasteen ja annan niiden paistua/muhia käännellen muutaman minuutin verran,
Tämän jälkeen otan käyttöön kasarin ja laitan siihen ensin vettä (1-1,5 dl)  ja sitten kaadan sinne tämän muhineen juuresraaste-sipuli paistoksen, tomaattimurskan, chilikastikkeen ja mausteet ja annan niiden porista ilman kantta muutaman (n 5) minuutin verran.  Sen jälkeen lisään joukkoon kesäkurpitsanpalat  ja nostan koko komeuden jäähtymään.
Seuraavaksi valmistan juustokastikkeen, sekoitan kulhossa raejuuston, maidon ja emmentalraasteen.
Voitelen lasagnevuoan, ladon kerroksittain lasagnelevyjä, kasviskastiketta ja juustoseosta. Päällimmäiseksi laitan juusto- ja kasviskastiketta sekaisin ja kourallisen  juustoraastetta.

Koska meillä on leivinuuni, valmistan tällaiset hieman aikaa vaativat paistokset silloin tällöin leivinuunissa. Lämpötila nousee noin 160-170 asteeseen, pidän paistosta siellä noin 40 minuutista yli tuntiin, tarkistan välillä, miltä paistos näyttää ja tuntuu.

Ja tässä lasagne on syömävalmista
Toivottavasti innostuit valmistamaan tällaista helppotekoista ja maistuvaa arkiruokaa.

Ja sitten se käsityö, siitä sitten toisella kertaa, onhan se tämä  ruoan valmistuskin melkoista käsityötä?






4 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta, vois tehä. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista
  2. Hei ja lämpimästi tervetuloa blogini seuraajaksi. Kirjoittelen silloin tällöin käsityö- ja vähän muistakin aiheista. Ja kiitos kutsustasi blogivierailulle Aurinkokujalle. Tämä blogien kirjoittaminen on oivallista ystävyyttä. Saa 'tavata' paljon mielenkiintoisia henkilöitä ja vaihtaa arkisia kuulumisia.

    VastaaPoista