sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Jouluverhot?

Olen aika laiska jouluihminen, oikeastaan en ole ollenkaan innostu joulun ajan 'hössötyksistä'. Pari asiaa kuitenkin on sellaista, jotka liitän joulutunnelmaan. Ne ovat verhot ja tontut. Jo usean vuoden (lähes 10 v) ajan keittiön ikkunaan olen joulun ajaksi laittanut verhot, jotka ompelin pellavapohjaisesta kankaasta, missä on tummanpunaisia taalainhevosia! Ihan kivat ne ovat, mutta täksi jouluksi päätin kokeilla opiskeluaikanani kutomiani  verhoja. Suoritin etäopiskeluna kutoja-artesaanitutukinnon.  Tuotesuunnittelun opettaja oli hyvin innostava ja ensimmäinen työ, minkä suunnittelin ja kudoin, oli teksiilisarja kotini keittiöön. Siihen kuuluivat, keittiön verhot, katealustat ja matto. Katealustoja ja mattoa on tullut käytettyä joulunaikana useinkin, mutta verhot ovat jääneet pimentoon. Onneksi 'löysin' ne kaapista ja päätin kokeilla, miten ne sopivat tämän talon ikkunaan.

Aika hyvin! Materiaali on luonnonvalkoista puuvillaa ja raidat on tehty poimimalla punaista, mustaa ja valkoista ohutta puuvillalankaa.
Ja jo kolmas Adventtisunnutai on eilen vietetty.
Aamulenkin jälkeen olin vapaa seuraamaan televisiosta päivän urheiluanteja. Siinä samalla valmistui parit säärystimetkin.Että ei päivä ihan hukkaan mennyt, meinaan käsitöiden osalta.
Seuraava viikonloppu vierähtääkin Rovaniemellä. Osallistun Arktikum talossa 18-20.12. pidettäviin Arktisiin Markkinoihin (http://www.arcticcentre.org/Suomeksi/ARKTIKUM/Arktiset-Markkinat).
Samalla vietämme puolison kanssa 'pikkujoulua'.
 Hyvää alkanutta viikkoa!

3 kommenttia:

 1. Ompa kaunis verho, ja niin jouluinen.
  Oikein mukavaa viikkoa sinne pohjoiseen :)

  VastaaPoista
 2. Erittäin kaunis verho, onneksi huomasist sen. Mukavaa markkina touhua ja joulun odottelua. Minäkin erittäin laiska tänä vuonna näissä jouluvalmisteluissa.

  VastaaPoista
 3. kapat ovat todella kauniit, uskonpa niiden pääsevän jatkossakin tuomaan joulutunnelmaa keittiöösi.
  toivon onnistuneita joulumarkkinoita Sinnulle, tuotteesi ovat aiankin upeita!

  VastaaPoista