keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Toisenlaista käsityötä

Pengoin pakastekaappia ja löysin vuoden takaisen torttutaikinapaketin ja jääkaapissa oli vielä tallessa luumuhilloa, niin eikö leipomaan ja paistamaan joulutorttuja! Vähän epäilytti tuo taikina, mutta päätin kokeilla ja entuudestaan tiesin, että syötyähän ne tulee, vaikka ei niin priimaa olisikaan.

siellähän ne ovat uunissa paistumassa
ja sitten syötävässä muodossa!  Tämä kuva on käsitelty Picasan ohjelmalla.

Kyllä nuo ensimmäiset tortut sitten maistuvat makoisilta, ja oi oi, mikä kalorimäärä niihin kätkeytyy.
Olen kuluneen vuoden aikana pudottanut painoani kymmenisen kiloa ja en todellakaan halua kiloja takaisin. Onneksi puoliso tykkää enemmän tortuista, saa hän nauttia nyt koko määrästä.

Osuuskuntamme (Meän Markkinat) järjestää 'wanhan ajan joulumarkkinat' viikon kuluttua ja siellä sitten olen taas torttusia paistamassa, tämä oli niinko alkuharjoittelua tulevaan koitokseen!
On muutama vuosi aikaa kun olen flunssaa sairastanut ja nyt se on sitten tullut meille vierailulle, en laisinkaan tykkää tällaisista kutsumattomista vieraista. Flunssaisena ei valitettavasti voi mennä talkoilemaan torttuja. Arghhhhh.

9 kommenttia:

 1. Jospa se flunssa paranis noilla herkuilla ja pääsisit sinne markkinoille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti, vaikka nyt juuri tilanne tuntuu tosi pahalta. Flunssa on siirtymässä poskionteloihin. Oli pakko kaivaa nenänhuuhtelukannu esille ja alkaa vettä valuttelemaan. Ei tunnu hyvältä!

   Poista
 2. Herkkuja! ♥ Oih, laihdutus, mikä haastava juttu. Mutta onnistuu. Hyväksyn kiloni. :D Toivottavasti pääset torttusia leipomaan ja messuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos vierailustasi blogissani. Toivotan tämän flunssan ns hornan tuuttiin, mutta kyllä se nyt tuntuu viihtyvän kropassani ja alkaa hiipimään poskionteloihin.

   Poista
 3. jukran pujut, rupespa tekee mieli torttuja!
  tervehtymisiä Sinulle toivottelen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ilona. Ei muuta kuin torttusia paistamaan, ne ensimmäiset ovat parhaimmat! Toivottavasti flunssa ehtii viikon kuluessa loppuvaiheeseen, vaikka juuri nyt siltä ei vaikuta.

   Poista
 4. Kiitos viestistäsi ja makoisia torttuhetkiä sinulle!

  VastaaPoista
 5. Hoitele nyt itsesi kuntoon että pääset torttu talkoisiin, ikävää sairastaa. Sain juuri saman vieraan pois hätisteltyä vaikka ääni vielä rutisee värillä oudosti. Paranemista sinulle

  VastaaPoista
 6. Kiitos Tarja, kyllä tämä flunssa tuntuu olevan melko sitkeää laatua. Meni poskionteloihin ja nyt sitten syödään antibiotteja, juodaan lämmintä inkivääriteetä, huuhdellaan nenää, niistetään ja yms.

  VastaaPoista