maanantai 30. marraskuuta 2015

Siitä pesuhuonerempasta....

No niin, pesuhuone- ja saunaremontti on suurimmalta osaltaan ohitse. Lupasin laitttaa muutaman kuvan valmiista tuloksesta. Mitään isoa remppaa ei tehty, pesuhuoneen pinnat uusittiin, ja joista nimenomaan lattiapinta oli se tärkeämpi osa.
Olen harmaan ystävä ja niinpä harmaata valittiin myös pesuhuoneeseen. Lattiakaakeli on himmeäpintaista, luistamatonta klinkkerilaattaa. Seinät ajattelin ensin ihan valkoiseksi, mutta sitten vähän aikaan tuumailtuani, ajattelin että tällainen 'väritorni', jossa on myös samaa harmaata kuin lattialaatassa voisi olla piristävä, ja että ei ihan olisi laitosmainen tunnelma. Koska olemme ikäihmisiä ja molemmat lonkkaleikattuja, suihkukaappia ei hankittu vaan päädyttiin suihkunurkkaukseen ja siihen valittiin tällaiset, savunharmaat lasiovet.  Kalusteita ei vielä ole ja ne haluan katsellakin ihan rauhassa. Joku kaappisysteemi sen pitäisi olla.  Sitten kun sellainen mieleni mukainen kaapisto löytyy, sen hankin.
Pitihän minun vähän itsekin käsitöitä tehdä ja niinpä maalasin saunaan menevän oven valkoiseksi. Ripa vielä puuttuu, siihen tulee sellainen kromattu ripa.  Kahden muun oven maalausta vielä harkitsen, ovien, jotka menevät apukeittiöön ja sitten takkahuoneeseen ja lisäksi pesuhuoneen katto odottaa maalaustani. En ole ihan ns satavarma, haluanko ne valkoiseksi vai en? Odottelen asian kypsymistä.
Saunaan ei tehty mitään isoja muutoksia, seinät pintakäsittelin Tikkurilan Supi Arcticilla. Harmaaseen vivahtavaa ajattelin, mutta koska kysymyksessä on vanhat puupanelit, saunan väritys tuli hieman savusaunamaiseksi. Ohessa kuvaa saunan seinien väristä.
Lauteet ja saunajakkara saavat hiontakäsittelyn ensi kesän aikana, jolloin ne hieman vaalenevat.
Tämä remontti, vaikka pieni olikin, maksoi kaikkinepäivineen  lähemmäs 10000 euroa.
Alunperin oli suunnitelmassa saunan, apukeittiön ja takkahuoneesen ovien vaihto lasioviin. Ovien hinta ja vaihtoon kuuluva työ olisi tullut sen verran kalliiksi, että sai jäädä tekemättä. Oviaukot eivät ole tämänpäivän standarin mukaiset, siitä johtuen ns tarjouseriä ei voinut käyttää.
Mutta tilat ovat toimivat ja sillä hyvä. Ja pesuhuoneeseen kalusteet jossain vaiheessa tulevat.
Joulukuu on alkanut ja yön aikana maa on tullut valkoiseksi! Hyvää alkanutta joulukuuta!

5 kommenttia:

 1. Kiitos. Olen sellainen 'jalat maassa kulkija', joka ei tykkää mistään 'krumeluureista. Mitä pienempi tila on, sitä selkeämpi sen minun mielestä pitäisi olla.

  VastaaPoista
 2. Aina ne uudet pinnat piristävät kummasti, vaikka ei kaikkea uusittaiskaan. Nuo suihkuovet ovat varmasti mainio ratkaisu ja helpompi pestä kuin suihkukaappi. Uusitussa saunassa on mukava kylpeä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Tässä iässä ja tulevaisuutta ajatellen, täytyy ottaa huomioon turvallisuus-asiat. Sen vuoksi lattia ei saa olla liukas ja suihkuun on päästävä ilman hankalia ja korkeita kynnyksiä. Ja kyllähän pesuhuone tuli paljon valoisemmaksi uusien pintojen myötä.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista