lauantai 7. marraskuuta 2015

Kalsuja valmistumassa

Tervehdeys pimeyden keskeltä. Flunssapirulainen iski ja eikä anna nukkua, joten päädyin tänne blogeja lukemaan. Meidän pesuhuone- ja saunaremontti alkaa olla loppusuoralla, vielä kun saadaan lämminvesivaraaja ja suihkusetti asennettua niin päästään takaisin normaaliin elämään. Vai onko sitä ns normaalia elämää enään olemassakaan?
Ostin kirjan nimeltään 'Sukupolvien silmukat' ja sieltä löysin kalsut ja mitä ne on! Huomasin, että olen pyörittänyt  kalsupajaa pitkin syksyä.

Tässä taas yhet kalsut valmistumassa. Kun alan kutomaan sukkia, vanttuita, säärystimiä tai kämmekkäitä, kirjoitan ohjeen ylös vihkoon ja otan kuvan valmiista tuotteesta. Näin olen koonnut itselleni mallilehtisen (kuvassa taustalla). Ja uskokaa tai älkää ohjeen mukaan saan aina yhden parin tehtyä samanlaisiksi ja siinä se on. Yhtään kertaa en ole tehnyt toista samanlaista paria. Eli kysymykseni on, miksi ihmeessä mie teen ohjekirjasta? Tuleville sukupolvillekko?
Hyvää alkanutta marraskuuta ja tässä lopuksi oodi marraskuulle!

         Marraskuun iltoina nähdä voi kummia,
         hämärän hahmoja, varjoja tummia.
         Lieneekö tonttu vai naapurin kissa,
         vilahdus vain – se on kadoksissa.10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, luonnonkasveilla värjättyjen lankojen värit sopivat kaikki toisiinsa. Niinhän ne on luonnossakin.

   Poista
 2. Ihanan väriset kalsut tulossa! :) Minäkin kirjaan joskus ylös sukkien ja lapasten teon kuvineen päivineen varsinkin, jos teen jollekin tietylle henkilölle ja on mahdollista, että hän tarvitsee lisääkin samaa sorttia. Tai jos saaja asuu kauempana ja koko ei ollutkaan sopiva, niin onpa tiedossa, mitä pitää muuttaa. Esimerkiksi pojalle ja miniälle (asuvat Tampereella) kun teen sukkia tai lapasia, niin katson muistiinpanoista, miten olen edelliset tehnyt ja olivatko olleet sopivat.

  Teillähän onkin pian luksustunnelmaa uusitussa pesuhuoneessa! :) Laitahan tännekin joku kuva näytille, kun on kaikki valmista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään käyttää näitä kasvivärjättyjä lankoja kirjoneuleissa.
   Kunhan tuo remontti valmistuu, niin laitan muutaman kuvan.

   Poista
 3. Jopa on hauskasanatuo kalsu, ja komioita sellasia oot neulomassa. Tuo siun muistivihko ois kyllä kätevä, aina kun saa miettiä että montakos silmukkaa ja kerrosta se nyt olikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistivihkoa oli pakko alkaa käyttämään, kirjoneuleissa on vaikea muistaa kerroksia ja muutenkin silmukkaluvut ja kavennukset! Tein pari suurta munausta aikaisemmin, eli tällaista kantapään kautta oppimistahan se tämä elämä tuntuu olevan. Ihmettelen sitä sanontaa, vanhetessa viisastuu......

   Poista
 4. Niitä kummia nyt vilahtelee nurkkien taakse hämärään piiloon.
  Jopas onkin hyvä ohjekirja, sitten kun istut väsyneenävanhuksena kiikkutuolissa voit katsella niitä ja miettiä elämää taaksepäin, ehkä se voisi olla kirjasen tarkoitus osittain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, ehkä sen vihkosen tarkoitus on juuri tuo! Juuri nyt on flunssa iskenyt tähän tätiin oikein kunnolla ja tuntuisi mahtavalta istuskella kiikkustuolissa, itseään parantelemassa!

   Poista
 5. minunkin hyllystä löytyy samainen kirja, sitä lehteilee ihan mielellään, mukavasti kirjoitettu.kauniita kalsuja oletkin kutonut ja tuo ohjevihkosen kokoaminen on kyl huippu hyvä juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kirja on kyllä aivan ihana, vaikka vain selailtavaksi. Nautin sen teksteistä ja kuvista ja myöskin malleista. Yksittäisiä kuviomallejahan voi siitä poimia omiin malleihin. En koskaan kopio suoraan toisen mallia, koska se ei tunnun 'omalta', jotain omaa on aina neuleisiin ja muihinkin käsitöihin laitettava.

   Poista