lauantai 31. lokakuuta 2015

Elämää remontin keskellä

Huusholli ja eläminen on hieman sekaisin, kun pesuhune- ja saunaremontti käynnistyivät viikko sitten. Remontti koskee pintojen vaihtoa pesuhuoneessa ja lattian pinnan uusimista saunan puolella. Vesivahinkoa meillä ei ole ollut, mutta lattiat ovat liukaspintaista klinkkerilaattaa ja ikää on kummallakin jo sen verran, että liikkeet ovat kömpelöitä ja monta kertaa on liukastumisen vaara ollut suihkuttelun jälkeen.
Puoliso purki remontin tieltä 'kaikki 'irtoavat osat', jotta tekijän aika ei mene sellaiseen. Saunasta piti myös poistaa lauteiden alle sijoitettu lämminvesivaraaja ja se oli maanantain 'kohokohta'. Kaikki ei aina mene niinkuin siellä kuuluisassa 'Strömsöössä', ehei. Lopuksi se kuitenkin sieltä pois saatiin kun ammattilaiset oli asialla. Saunassa on nyt vain seinät 'pystyssä', ja päätin tuossa vaiheessa, että rouvahan värjää myös saunan seinäpaneelit, siitä kerron myöhemmin.
Otin muutaman kuvan ennen remonttia, pesuhuoneen yleisilme oli tällainen suihkunurkkauksen kohdalta. Suihkuseinä on jo tässä vaiheessa purettu pois. Väritys ja materiaalit ovat  vuodelta 1983.
Ovi menee apukeittiöön.
Pintamaterilaait ovat poistettu niin seinistä kuin lattiastakin....
Kuviin olen valinnut vain suihkunurkkauksen työvaiheet, tässä on tehty seinien tasoitus

ja vesieristys, jota tämän ikäisessä talossa ei aikaisemmin oltu tehtykään. Nyt se on ja täyttää nykyisen rakennuslain mukaiset 'parahkraavit'.
Ja sitten näkymää tulevista seinämateriaaleista... ja värityksestä

Työt jatkuu ...
On muuten melkoinen opettelu olla ilman lämmintä vettä!
Onneksi uimahalli on vain muutaman kilometrin päässä, ja siellä on helppo pyörähtää saunassa ja suihkussa. Näin mennään seuraava viikko.
Olen yrittänyt pysytellä 'pajan' puolella ja saada siellä aikaan jotain järkevää, kaulahuiveja on taas valmistunut 'vino pino' ja seuraavaa loimea tässä suunnitelen.
Hyvää alkanutta marraskuuta, jota myös kaamoskuukaudeksi voisi kutsua. Pimeetä on.


4 kommenttia:

 1. Remontti on aina aikaavievää ja kärsivällisyyttä kysyvää, mutta lopussa voi iloita uusista tiloista.
  Oikein mukavaa marraskuuta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa ja varsnkin tuo lämpimän veden puute kyllä rassaa hermoja. Toivottavasti remontin lopputulos ei ole katastrofi. Saunan seinät sain pensselöityä pariin kertaan ja nyt seinät ovat melkein tervan väriset. Puoliso ei tykännyt ollenkaan, mutta - elämä on - sopeutumista.

   Poista
 2. Varmasti rassaa tuo vesi ongelma mutta kaunista on tulossa jotta hyvin se menee. Pysy vaan pajassasi niin et huomaakkaan kun on jo valmista. Huh tämä pimeä ihan jo nyt pelottaa, jaksaa vaan sen ohi jotenkin .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä pimeys, se todellakin on rassaavaa. Odotan, että saisimme hieman pakkasta ja lunta, niin se hieman valaisisi tätä kaamoksen kautta.
   Eilen remontoija laatoitti lattiat ja loppuviikosta päästää taas remontissa askel eteenpäin. Lämpimän veden saanti menee kyllä seuraavalle viikolle.

   Poista