maanantai 14. syyskuuta 2015

Syksyn touhuja ja kiireitä

Ja niin se kesä mennä (oliko sitä?) hurahti ja ollaan jo syyskuun puolessa välissä? Ja kohta tulee talvi! Ei vainenkaan vielä pitkään aikaan. Upeita, lämpimiä ja aurinkoisia ilmoja on syyskuussa ollut, ja nytkin on luvassa aurinkoinen päivä.
Lapin reissulla vierähti viikko ja tuli nähtyä upeat tunturimme, Ylläs- ja Pallastunturit huippuineen. Viikko oli lomaa ja työtä, osallistuin myyjänä Ylläksellä Kellokkaan pihassa pidettäville Tori- ja metsäpäiville ja Pallaksella Pallaspäivän kotamarkkinoille. Yhtenä päivänä kävimme puolison kanssa iltalenkillä Kesänkijärven maastossa ja Kesänkitunturin luontopollulla. Ilma uskomattoman lämmin, järvi peilityyni ja hiljaisuus oli ihan kuunneltavissa. Tällaisia hetkiä me jokainen tarvitsemme.
Hieman kiirettä oli ennen reissulle lähtöä, kun piti saada valmiiksi ja postiin muutama tilaustyö, tässä kuvaa yhdesä sellaisesta....
Mattojen tilaajan toive oli, iloisen värikkäitä! Ja tällaisia niistä tuli.
Kiire ei vielä ole ihan loppunut, seuraavaksi on valmistautuminen (henkisesti ja muutenkin) Oulussa 19-20.9. pidettäville Seniorimessuille. Hieman jännittää, koska siitä on muutama vuosi aikaa kun olen messuille osallistunut, erilaisiin myyntisessioihin kylläkin.
Juuri nyt on kangaspuissani loimi silkkivillahuiveihin. Onhan se hieman erilasta kuin maton kutominen? Tänään saan viimeisen huivin valmiiksi ja sitten - seuraava loimi on jo odottelemassa vuoroaan.
Marjametsään tekee jo mieli, toivottavasti puolukat kypsyy näiden lämpimien ilmojen vallitessa. Ohessa linkit tunturitapahtumiin.
www.yllas.fi/tori-ja-metsäpäivät-2015    
www.luontoon.fi/tapahtumat

10 kommenttia:

 1. Ihana matto, sellanen elämän värinen matto kuin siinä vanhassa Ragni Malmstenin laulussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sellainen oli mielessä, kun kudenauhoja valmisitn.

   Poista
 2. Tosiaankin iloa matossa, kuulostaa mielenkiintoiselta mennä messuille ja muihinkin tapahtumiin. Hyvä hieman hiljentyä rauhaisissa maisemissa. Hyvää jatkoa syksyyn

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Tässä iässä on hyvä toteuttaa unelmiaan siinä mittakaavassa kuin on mahdollista. Eikö vain?

   Poista
 3. Kuulostaapa lomasi mukavalta, olette olleet hienoissa maisemissa. Minä vaan nautin niistä samoista maisemista talvisina.
  Voi hitsi, kun en taida olla kotona seniorimessujen aikana, tulisin sinua moikkaamaan sinne muuten. Hyviä messupäiviä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylläksen seutu on upeaa seutua. Viihdymme siellä niin kesällä kuin talvellakin. Olisipa ollut kiva tavata sinut, Joskus toiste, ehkä?

   Poista
 4. Iloisen raikas matto.On sinulla hienot maisemat näin etelästä ajatellen.Mukavaa syyskesää

  VastaaPoista
 5. Kiitos viestistäsi ja oikein hyvää syksyn jatkoa myös sinulle!

  VastaaPoista
 6. Kivoja messupäiviä sinulle ja kylläpä on pirteän raikas matto. Aamusella herää iloisena kun vastassa on noin herkullinen matto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pirteyttä ja iloisuutta mattojen väreihin hain, ja sellaiset niistä tulikin.
   Ensimmäinen messupäivä takana, mukavaa oli ja tottakait päivän seisomisen jälkeen vähän väsyttääkin. Tänään uudestaan!

   Poista