perjantai 31. heinäkuuta 2015

Vaihteeksi kalaa.....

Viikopäivitys! Apua, elokuu on alkanut! Olimme viikon verran mökillämme ja siellähän kalojen narraaminen on miesväelle mieluisin homma! Illalla verkot ja katiskat veteen ja aamulla niiden tarkistus! Tällä kertaa kalaa ei tullut kovinkaan paljoa, tarpeeksi kuitenkin, jotta joka päivä särvintä oli pöydässä.
Muutama isompi hauki oli tarttunut verkkoon ja niinpä sitten niistä syömistä loihtimaan. Hauet fileoitiin sopiviksi annospaloiksi ja hieman suolaa pintaan ja sitten vähäksi aikaa muhimaan 'kellariin'.
Kesäisin mökillä kalaruoka valmistetaan savustamalla. Niin nytkin. Kuvassa haukifileet nuotio-savustuspaikan 'tarjoilu'pöydällä. Huomaatko, folio hinnan? Se on ostettu näköjään markka-aikana! Voitelin fileiden pinnan rypsiöljyllä, helpottaa fileiden käsittelyä savustusritilällä, eivät tartu kiinni.

Siinä ne nyt odottelevat savustuspönttöön pääsyä.

Nuotiopaikkamme on tällainen. Valitettavasti sitä ei voi rakentaa tämän paremmin, kun tulvavesi keväisin pyyhkii sen yli moneen kertaan. Mutta mitä tykkäätte savustuspöntöstä? Se on valmistettu vahvasta, Outokummun Tornion tehtaiden ruostumattomasta teräksestä jo vuosikymmen sitten. Toimii hyvin.
Kalat ovat tuolla sisällä muhimassa leppäpurusavussa.

Ja tältähän ne sitten näyttävät ja muuten maistuvat tosi hyviltä. Ei uskoisi, että kyseessä on haukifileet.
Mökillä vierähti viikko ja sieltä on aina yhtä haikeaa lähteä arkipäivän touhuihin. Hyvää on tietysti se, että sinnehän pääsee koska vain takaisin, pitkä ajomatka hieman rajoittaa edestakaiskulkemista.
Seuraavan kerran menen sinne syyskuun alkupuolella. Puoliso varmaan jo paljon aikaisemmin.


7 kommenttia:

 1. Ihanaa kun on paikka minne mennä. Maukkaan näköistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan, täytyy tunnustaa, että en aina niin mielelläni mökille lähde. Toivon aina, että olisi hyvät ilmat ja että paarmat pyysisivät loitolla! Sitten kun siellä on, on aivan saman tekevää, millaine on ilma ja vaikka paarmoja olisi enemmänkin!
   Kala oli hyvän makuista!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, hyvältä näytti ja hyvältä myös maistui!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos vaan kommentistasi. Hyvältä maistui ja kalaa riitti vielä tuoda kotiinkin asti.

   Poista