lauantai 25. heinäkuuta 2015

Ihanaa kesäpuuhastelua

Kesällä blogiin kirjoittaminen harvenee - on mukamaste muuta kaikenlaista puuhastelua. Olimme papan kanssa muutaman päivän mökillämme oleilemassa. On hyvä silloin tällöin lähteä muutamaksi päiväksi luonnon helmaan. Sellaista nimittäin mökillämme olo on. Tulee oltua ulkona lähes päivät pitkät ja pientä puuhastelua riittää, puiden pilkkomisesta - katiskoiden ja verkkojen kokemiseen. Nyt oli ihan 'mukiinmenevät' ilmat, vaikka aamun lämpötilat olivat melko alhaiset ( +5 - +6 astetta) niin päivän mittaan aurinko muutti lämpötilat lähes helteisiksi (+15 - +19 asteeseen). Tässä perjantai-aamun lämpötila.

 Ulkona tuli istuskeltua myös sukankutimen kanssa. Otin nimittäin mukaani lankakorin missä oli lukematon määrä luonnonväreillä värjäämiäni lankoja, mielen sopukoissa ajatus kuvioneuleisista polvisukista. Yksi sukka valmistui ja toista aloittelin. Lankojen päättely vain 'hirvittää'....

Mökillähän on tietysti myös nuotiopaikka! Siellä istuskellaan monesti ilta-aurinkoa ihailemassa ja järven pintaa katselemassa. Ranta ja pihapiiri on tähän aikaan vuodesta täynnä kukkivia Ruohokanukoita ja
kuljemme aina polkuja pitkin, varoen tallaamasta näitä kauniita kukkia. Kurjenkanerva ei vielä ehtinyt kukkimaan. Lapin luonto puhuttelee minua aina hyvin voimakkaasti, laulun sanoin "se on kaunis ja korvaamaton".
Kotiin tultua, pihanurmikko oli kasvanut sen mittaiseksi, että ruohonleikkuriin oli tartuttava ja touhuun alettava. Laitoin taskuun askelmittarin ja yllätyksekseni, askeleita tuli yli 6600 ja kilometrejä siinä samalla reippaasti yli 4 km. Hyvää hyötyliikuntaa pitkän ajomatkan (5 tuntia) jälkeen. Normaalisti pysähdymme kerran ajomatkan aikana kahville, yleensä Pellon Vihreälle pysäkille tai Joppariin. Tällä kertaa pysähdyimme Kolariin Wood Jewelin (www.woodjewel.com) lahjamyymälän kahvioon. Ruokalistaa katsellessa päätimmekin syödä ja voi miten makoisa lohikeitto siellä olikaan, suosittelen.
Hyvää alkanutta viikkoa. 
4 kommenttia:

 1. Kylmää ja sadetta riittää nyt koko maassa.
  Ihanaa sukkaa neulotkin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi. Perussukkalankana on beige Nalle-lanka, värilliset langat ovat niitä luonnonväreillä värjäämiäni lankoja, nyt jo voi sanoa, että eri vuosikymmeniltä! Miten sinä olet värjäämäsi langat käyttänyt? Tai tulet käyttämään?

  VastaaPoista
 3. kauniit sukat valmistumas, mun kudin ollut lähes koskematta parisen viikkoa. mökil mekin oltu ja nautittu erilaisesta tekemisestä kuin kotosal. aitassa nukutaan, vaik mittarilukemat samalaisia kuin sielkin, villasaaliin kääriytyneenä ei kosteus haittaa ja viileäs tykkään nukkua.

  VastaaPoista
 4. En aina ole niin innostunut mökille lähtemisestä, mutta sitten kun siellä on, paha tuuli kaikkoaa ja on mukava mieli. Jouduin tekemään sukat uudelleen, olivat aivan liian isot!
  Nallelankaa näköjään on hyvä kutoa 3-n puikoilla.

  VastaaPoista