keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Olen 'katheenpieru'

Niin, todellakin olen kateellinen! Millekkö? No sille, että siellä eteläisessä Suomessa kukat kukkii ja puissa on jo hyvät lehden alut ja nurmikot vihreänä. Ja mitä meillä on? Tässä muutama kuva aamulenkin varrelta, niin voitte itsekin nähdä ja saada 'tunnelmaa'... pohjoisesta kevään tulosta. Kuvat olen ottanut puhelimen kameralla.

Kuva 1, Kun lähden lenkille, tällainen kukkakori on oviseinällä. Oli ihan pakko ostaa pari orvokkiruukkua äitienpäivän iloksi.
Kuva 2, pyörätie menee tontin reunaa pitkin ja tässä on pihamaamme yksi nurkkaus. Tontin ympäri on pihlaja-aita. Pihlajissa on pienet silmut ja Vuorenkilvet yrittävät ryhdistäytyä. Oli tosi sumuinen aamu.

 Kuva 3,  Lenkkini jatkuu pyörätietä eteenpäin ja se, sekä tie seurailee Tornionjokea. Jäät ovat lähteneet ja tulvavesi on melkoisen korkealla.
 Kuva 4, pyörätietä eteenpäin, Tornionjokea seuraten. Sumuinen ilma, niin naapurivaltiota ei näy.
 Kuva 5, Lenkkipolkuni vie eteenpäin ja Pajut ovat tällä alueella tässä vaiheessa!
 Kuva 6, Lenkkini kiertää Kokkokankaan maisemissa. Montun pohjalle on nyt muodostunut suuri 'tekolampi'.
Kokkokangas on ollut melkoisen korkea kangas, koska siellä on joskus 50-60 luvulla ollut myös hyppyrimäki. Sitten se valjastettiin suureksi soranotto-alueeksi ja maisema on nyt hieman erilainen kuin muutama vuosikymmen sitten. Surullista!
 
Kuva 7, Sitten ollaankin jo takaisin kotipihalla. Talomme etuosassa on kukkapenkki, missä on vain monivuotisia perennoja. Kevätesikot ja Tulppaanit ovat nostaneet jo päänsä, lisäksi Nauhukset, Jalokullero ja Päivänlilja (tiilenpunainen) ovat ilmestyneet näkyville.
 Kuva 8, pieni kukkapenkki sijaitsee eteläisellä seinustalla ja tulppaanissa on nuput, mutta ei ole vielä jaksanut aueta.
Kuva 9, Takaisin koti-ovelle.
Tällainen oli eilisen aamun aamulenkki, 'keväistä' maisemaa ja pituutta lenkilläni oli n. 3,5 km. Tänään lenkki siirtynee iltapäivälle, koska vesisade on melkoista juuri tällä hetkellä.
Mukavaa ja rentouttavaa Helatorstaita.

6 kommenttia:

 1. Minäkin olen kateellinen, kun olette saaneet siellä pohjoisessa nauttia lumesta paljon pidempään kuin me täällä etelässä Oulussa. Siinä vaiheessa, kun täällä alkoivat hiihtokelit olla ohi, niin lapsen kaverin perhe kävi Tornionjokilaaksossa vielä viikon verran hiihtämässä, ja kyllä meikäläinen oli kateudesta vihreä! ;) Onneksi ensi talvi tulee pian! :)

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, kun meitä 'kateellisia' löytyy useitakin!
  Totta puhuen, meillä oli todella luminen talvi ja vasta viikko sitten pihalta suli pois viimeiset lumet. Täytynee kuukauden päästä käydä kameran kanssa sama kierros ja kertoa, miltä silloin näyttää.
  Mökkipaikkakunnalla oli parisen viikkoa sitten vielä yli 80 cm lunta!

  VastaaPoista
 4. No, teillä on jotain muuta mitä meillä täällä etelässä ei oo, kesä on siellä valoisampi ja ruska komeempi ja teillä on poroja, meillä ei :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, se on kyllä totta, että kesäisin on valoisampaa ja jopa yötöntä yötäkin sekä ruskan loistetta syksyisin, tosin ei aina. Tässä vaiheessa kevättä ne vain unohtuu kun tuntuu siltä, että mikään ei kasva eikä tule vihreää väriä
   (muuten kuin kateelliseen mieleen).

   Poista
 5. minä voisin puolestaan olla kateellinen tuosta mahtavasta Tornionjoesta, oma piskuinen Halikonjoki savisen harmaa;)

  VastaaPoista