maanantai 11. toukokuuta 2015

Mattoja pukkaa...

Nyt on tällä muorilla oikein mattobuumi päällä. Ompelukone surraa kun siksakkailen kudenauhoja toisiinsa kiinni ja sitten riennän kangaspuitteni tykö ja pirta ja polkuset saavat kyytiä - ja mattoja pukkaa!
Kudon matot puuvillaisesta kuteesta. Aikaisemminkin olen jo kirjoittanut tästä  'kankailla maalaamisestani'. Minulle tämä mattojen ja tyynynpäällisten kutominen on energiaa antavaa touhua. Yhtä mattoa kutoessa  suunnittelen jo seuraavan väritystä ja sen voin todella sanoa, että kaikki mattoni ovat uniikkeja, kahta samanlaista ei ole eikä taida tulla.
Työhuone on aivan hirveän näköinen kun kankaita ja kudenauhoja on yltympäriinsä, toisaalta sehän vain kertoo luovuudesta ja mitä siitä seuraa.
Tässä kuvassa on osa mattosadostani.

Juuri tällä hetkellä ukona sataa vettä ja sitä on luvassa koko päiväksi ja sehän tietää sitä, että pajalla pirta vain paukkuu.  Muuten, sateen ansiosta pihamaa on alkanut vihertämään!
Mukavaa alkanutta viikkoa.

2 kommenttia:

  1. Kankaiden lisäksi maalailet langoillakin! Voiko ihanampaa ollakaan. :) Kauniita mattoja kuvissa (tässä ja tuossa alempana). Minä olen tainnut istua viimeksi kangaspuiden pukilla pari vuosikymmentä sitten.

    VastaaPoista
  2. Voi mahtavaa mitä ihanuuksia käsistäsi lähteekään. Luomisen iloa sinulle sadeilmalla

    VastaaPoista