torstai 12. maaliskuuta 2015

Maaliskuu on jo menossa hyvää vauhtia ja kohta ollaan puolessavälissä. Ja juuri nyt tuntuu siltä, etten ole saanut mitään käsitöitä tehtyä. Tietenkään se ei pidä paikkaansa, sillä kangaspuissa on valmistunut useita villahuiveja Lapin väreissä ja yksi kaulaliina kokeilu, samaan loimeen. Nyt on juuri menossa pitkä kaulahuiviloimi, materiaalina tietenkin TeTen silkkivillalanka Elegia, mutta kun kaulahuivit ovat vielä kudontavaiheessa, niin siksi on sellainen tunne, ettei mitään ole tehty!
Aurinkoiset ilmat ovat saaneet ulkoilemaan normaalia pidempiä lenkkejä ja hiihtokausi on avattu ja kilometrejäkin on jo kertynyt ihan mukavasti. Tässä lähettyvillä on aivan ihana, perinteisen hiihtotavan latu.
Se on tuolla ns 'ruottin' puolella ja lenkille tulee mittaa noin 10 km. Miedän asuinalueella on myös ulkoilualue ja sieltä löytyy pururata, joka talvella muuttuu hiihtoladuksi. Muuten hyvä, mutta siellä on muutama hyvin hankala mäki, joita en enään uskalla laskea.
Valittelin tuossa alussa, käsitöitteni näkymättömyytttä, hiihtokilpailuja katsellessa ja kuunnellessa aloitin tekemään säärystimiä. Löysin nimittäin kätköistäni tämän vanhan Rondon Impivaaran langan! Ja voi miten ihana sitä on neuloa. Kuvioiden värit tulevat nokkosella ja tomaatinvarsilla värjätyistä langoista. Olen nämä langat värjäillyt joskus 2000-2001 välillä.

Kuvan valotus ei oikein onnistunut, mutta tällaista on tulossa. Tuohon punaruskeaan lankaan olin kirjoittanut vuoden 1992? Ja värin nimeksi krappijuuri + violetti. Hyvin näyttävät nämä luonnonvärit langoissa pysyvän.
Mukavaa tulevaa viikonloppua teille kaikille lukijoilleni.

2 kommenttia:

  1. tuntuu niin hullunkuriselta, te aloittelette hiihtokautta ja tääl puol isänmaata jo uidaan;)
    mukavia hankikantoja, kyl mieluusti olisin myös hankiaisilla hiihdellyt, mut lunta kun ei ole!

    VastaaPoista