keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Ajatuksia

Joskus on vain hyvä pysähtyä ja kuullostella itseään, mitkä ovat mietteet ja tuntemukset.  Tällainen vaihe on nyt itselläni menossa.  Mielessä paljon ideoita villalankojen 'hävitykseen', kun saisi vain ajan riittämään kaiken kivan kokeiluun. Olen värjäillyt villalankoja ja parisenkymmentä vuotta ja silloin alkuaikoina värjäsin suhtkoht vahvoja lankoja, joista nyt mietin - mitä tekisi -?  Aloitin säärystimistä,  hyvät niistä tuli, seuraavaksi on menossa vantuskokeilu, lupaavalta vaikuttaa sekin kohde. Sukkia niistä mietin, mutta kun ovat 100% villaa,  niin kestävätkö kulutusta? Ja niitä kasvivärjättyjä lankoja on ja on ja on. Lisäksi löytyy muutama kilo kehräämöltä suoran ostettua  luonnon mustaa ja ruskeaa suomenlampaan villalankaa. En voi ymmärtää itseäni, mitä mie olen ajatellut tehdä moisella lankamäärällä!  Mie luulen ja uskon, että meillä kaikilla käsityötaitoisilla on tämä sama vaiva? Meinaan se, että materiaaleja löytyy pilvin pimein ja mietteitä, mitä niistä tekisi.
Tässä kuvaa työpöydältäni, siinä on välikäsitöitä.
Aina kun menen pajan puolelle, istahan virkkaamaan muutaman kerroksen ja saan positiivista virtaa touhuihini ja ajatuksiini. Tuosta mustasta tulee jossain vaiheessa tyynynpäällinen ja nuo pienet lappuset ovat menossa yhteen hyväntekeväisyys-juttuun.
Tänään on vuorossa hiihtolenkki ja sen jälkeen taas kangaspuut ovat täydessä toiminnassa.

4 kommenttia:

 1. Tuttua tuo tuumailusi, lankaa on vaikka muille jakaa, mutta mithän sitä tekis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tällaisia me ollaan! Kiitos viestistäsi. Mukavaa alkanutta viikkoa.

   Poista
 2. mukava huomata, et kevät inspiroi Sinuakin! sama tääl, pää täynnä kivoja ideoita, kaikkea ei kuitenkaan millään ehdi heti kohta toteuttaa, siksi kirjaan aina ideani muistivihkoon ylös. monet karsastaa 100 % villaa, minusta ihan suotta. jos todella haluaa lämpimät sukat, vanttuut tai villapuseron, se on paras materiaali minusta...ja tietty viel luonnonväreillä värjättynä;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi, aloitin heti tekemään sukkia ja materiaali on 100 % villa ja langat ovat ne mitä edellisessä postauksessani oli. Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle.

   Poista