lauantai 15. marraskuuta 2014

Lämmittimiä tarvitaan...

Lunta satelee hiljalleen ja maisema on taas kerran muuttunut asteen verran valoisemmaksi. Katsoin juuri televisiosta lähetystä slalom-kisoista Levitunturilta ja mikä ihana sininen hämäryys siellä jo oli, kaamos on laskeutunut pohjoiseen osaan maatamme. Upeat maisemathan siellä on, sen toteaa joka kerran kun mökille ajellaan, jolloin ohitellaan melkoinen määrä noita meidän upeita tuntureita.
Talvi ja kylmät ilmat ja illat ovat täällä ja silloin tarvitaan lämmittimiä, jalkoihin ja  käsiin. Olen ahkeroinut säärystimiä ja ranteenlämmittimiä oikein urakalla (tai ainakin itsestä siltä tuntuu), vaikka ei niitä paljoa ole valmistunut. Pahus, kun kaikki vaatii aikansa ja en ole mikään pikakutoja.
Lämmittimiä olen kutonut vai onko, neulonut oikeampi sana? kasvivärjätyistä langoista. Mallit ovat ihan ns 'omasta päästä' (jäiköhän sinne enään mitään jäljelle?) ja ensimmäisen neulominen on hidasta ja toinen sitten tuleekin jo joutuisammin valmiiksi.


Tässä on kuvaa valmistumassa olevista ns joogasukista. Pohjavärinä on ihan tavallinen musta suomen lampaan villalanka ja sitten sieltä löytyy taulakäävällä, koivunlehdillä, krapilla ja mesiangervolla värjättyjä lankoja. Tuon oranssin langan lapussa luki, leppä+paju+oranssi! Varmaankin olen käyttänyt krappia siinä mukana. On muutama vuosi aikaa, niin ei muista ja lappuun en ollut muuta kirjoittanut.
Näitä erilaisia lämmittimiä on kiva neuloa  samalla kun katselee tai kuuntelee televisiota.


Kaulahuivit ovat kudottu ja viimeistelty. Valmiit huivit matkaavat kohta tilaajalle ja sen vuoksi kun kysymyksessä on  tilaustyö, en tähän kuvia laita. Totean vain, että kyllä silkkivilla ja alpakka ovat ihania materiaaleja.

Kudontahommissa tuli eteen pieni, pakollinen tauko, kun seuraavaan työhön ei ollutkaan loimilankaa tarpeeksi ja nyt sitten odottelen lankalähetystä, jotta pääsisi tosi toimiin! Pieni paussi kudontahommista tekee hyvää, silloin saa tehtyä sellaisia mukavia juttuja kuten leipoa sämpylöitä ja voisilmäpullia ja samalla uuninlämmityksellä paistoin vielä pizzan iltanaposteltavaksi.
Eilen leivoin 'kemijärviläisiä kampanisuja' gluteenittomasta jauhosta. Ihan hyviä ja makoisia niistä tuli. Osuuskuntamme järjestää seuraavana viikonloppuna wanhan ajan joulumarkkinat ja ajattelin, että tällaisia gluteenittomia kahvinisuja voisi laittaa tarjolle heille, jotka eivät voi joulutorttuja syödä.
Mukavaa viikonloppua blogilukijoilleni!
2 kommenttia:

  1. Täällä ei lumesta tietoakaan, mutta hiukan on sää viilentynyt.
    Ihanat värit tuossa neuleessa.
    Mukavaa viikonloppua siullekkin

    VastaaPoista
  2. Kaunista tulee kasvisväreillä,sopivat niin hyvin yhteen.

    VastaaPoista