torstai 9. lokakuuta 2014

se on sitten lokakuu

Lokakuu on aherruskuukausi, Silloin tehdään paljon töitä niin sisällä kuin ulkona. Pihapiiri on laitettava säälliseen kuntoon; terassi siivottava ja kalusteet laitettava suojaan, kukka-amppelit tyhjennettävä, daalian  ja 'ahkeraliisan' juurakot otettava talteen, syyslannoite kylvettävä sille alueelle missä se tarpeen on, kanervat ja callunat koristuksiksi jne. Liiteri täytettävä poltettavilla puilla, vesiastiat tyhjennettävä ja vesirännit puhdistettava. Tämän jälkeen pihan puolesta talvi saa tulla. Perennat saavat olla sellaisenaan talven yli, keväällä sitten puhdistan penkit.
Sisäpuolen työt ovat kohdaltani sellaisia, että niitä voin tehdä milloin vain. Odottelen sopivaa pakkasilmaa jotta, voin roudata vaatekaappien sisällöt ja muutkin tekstiilit ulos tuulettumaan. Marjat talven varalle on pakastettu ja hilloiksi keitetty ja muuta 'maan' antia ei tänä vuonna sitten tullutkaan.
Ahertamiseksi voi sanoa sitäkin, kun pajalla kangaspuiden pirta 'loskaa' yhä kiihtyvällä vauhdilla ja vuorokauden tunnit eivät meinaa riittää.. Onneksi työmatka on aika lyhyt, vain muutama askel  ja muutama ovi, ja siellä sitä ollaan, omassa ympäristössä. Tässä on tulossa kate-alustoja joulun myyntejä silmälläpitäen.

 Olen havainnut hyväksi konstiksi laittaa kudontapenkin päälle turkistaljan. On pehmeä istua. Tähän kuvaan ei tullut sitä ihanaa sekamelskaa, mikä pajalla on silloin kun kudon. Tarvittavat materialit ovat käden ulottuvilla pitkin lattiaa ja telineitä sekä värit ovat näkyvillä ja tietysti myös materiaalien määrät. Yhtä väriä kun kudot, silmissä siintää jo seuraava värimahdollisuus. Ja välillä tietenkin on hyvä kokeilla erilaisia poimintoja ja sidontoja, siis vaihtelua tarvitaan tässäkin työssä.
Aamulenkin jälkeen pajalle ahkeroimaan! Mukavaa perjantaita ja viikonloppua kaikille lukijoilleni.


3 kommenttia:

  1. Mukavaa viikonloppua siullekkin sinne kangaspuiden äärelle.

    VastaaPoista
  2. Ai "Vain kankuritar puuttuu"! ;) Minäpä sitten kuvittelin sinut istumaan tuohon penkille sukkulaa nakkaamaan! :) Kuulostaapa muuten paljolta tuo työmäärä, kun sen kirjattuna näkee, mutta nehän kuuluvat syksyyn.
    Hyvää viikonloppua sinullekin!

    VastaaPoista