torstai 21. elokuuta 2014

Viikon työ hanskassa!

Niin, lähes viikko vierähti kun saimme perennapenkin uusittua. On se oikeastaan aika kumma, miten sitä ihminen osaakin siirtää töitään eteenpäin vaikka hyvin tietää, että nyt olisi se vihon viimeinen aika tehdä asialle jotain. Minulle tällainen on ollut perennapenkin uudistaminen / siivous! Onneksi tämä kesä oli selllainen, että mikään ei näyttänyt kasvavan, kukkimisesta puhumattakaan, perennapenkissäni. Muutama monivuotinen kukka oli talven aikana kuollut ja loputkin oli hyvin, hyvin kitukasvuisia. Niinpä puolison kanssa päätimme, että elokuussa nostamme perennapenkin kukkaset ylös ja korotetaan penkkiä, lisätään multaa ja sitten lopuksi istutetaan takaisin hyväksi havaitut perennat.
Näin tehtiin, mutta lähes viikko siinä vierähti. Valtaisat sadekuurot monena päivänä auttoivat hidastamaan tahtia ja samalla sateet teki hyvää penkin mullalle. Kolme päivää kun oli satanut, niin multa oli kastunut noin viiden sentin syvyydeltä! Taisi perennapenkin huonoon kuntoon osasyynä olla valtava kuivuus!
Vanhaa perannapenkkiä reunusti ns lohkovallikivet. Päätimme nostaa penkkiä yhden kivikerroksen, niin eihän sellaisia samanlaisia vallikiviä enään ollutkaan saatavilla. Aikaa kului parisen päivää, kun etsimme vanhojen kivien kanssa yhteensopivia kiviä ja lopuksi sellaiset sitten löytyi, mitkä kelpuutin.  Kompostista saimme lisää multaa ja kyllä kaupastakin oli vielä 10 säkkiä ostettava, jotta penkistä tuli taas oikean näköinen. Lopuksi valitsin muutaman, hyvän ja talvenkestoisen perennan uudelleen istutettavaksi. Ja nyt osasin jättää kukille kasvunvaraa ja tehdä oman tilan kesäkukkasille. Tuleva kevät näyttää, miten istutukset onnistuivat.
Että tällainen viikko! Kieltämättä käsityöt jäivät nyt hieman vähemmälle. Tämän kuvan kera haluan toivottaa mukavaa viikonvaihdetta teille kaikille blogini lukijoille.

6 kommenttia:

 1. Kukkapenkkien uudistaminen on kyllä niin rankkaa hommaa että sen mielellään siirtää ja siirtää.

  VastaaPoista
 2. Näin se on! Kyllä nyt saa mennä muutama vuosi, uusimiseen- meinaan. Täytyy vain pitää parempaa huolta vuosittain.

  VastaaPoista
 3. Hommaa riittää kesän jälkeenkin, tarkoitan ulkotöitä ja syksyllä alkaa kutomisjuhlat...tuo kukka on vissiin miljoonakello, miullakin ol sellanen kesätuval, mut ei oo ennää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, 'juhlia' on luvassa, pihalla ja 'pajalla'. Miljoonakellohan tuo kukkanen on. Oli ensikokeilu minulla, en osta toista kertaa, en tykännyt.

   Poista
 4. On siinä ollutkin kova homma kun noin paljon multaakin meni. Kyllä ne käsityöt odottaa sinua. Mukavaa syksyn jatkoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä rankempi homma, mitä ajattelin. Hieman on lihakset kipeänä. Joo, ei ne käsityöt mihinkään karkaa, siellä ne odottaa tekijäänsä. Hyvää syksyä myöäs sinulle.

   Poista