keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Hauki on kala....

Muistattehan vanhan hokeman, hauki on kala jne?
Meidän naapurissa asuu mies, joka kalastaa paljon ja hän on ottanut tavaksi tuoda meille 'ylijäämäkalaa', haukia, ahvenia ja siikoja. Siiat ja ahvenet maistuvat parhaimmilta savustettuna mutta hauki on kala, joka teettää hieman enemmän työtä, jotta siitä saa maistuvaa kalaruokaa. Usein teen hauesta yhdessä lohen kanssa kalapihvejä. Hauki on kuivaa ja lohessa on rasvaa, ne täydentävät hyvin toisiaan.
Nyt kuitenkin tein yksistään hauesta 'Kekkosen Haukipullia, vanhan ohjeen mukaisesti.
Meillä on sellainen työnjako, että puoliso puhdistaa ja tekee kalat siihen kuntoon jotta voin sitten aloittaa vain ruoan valmistamisen.

 Haukifileet leikkaan pieniksi paloiksi ja jauhan ne 'muusiksi' vanhalla,  Moulinex-koneellani.Tämä kone on palvellut minua jo yli 40 v.
Seuraavaksi yhdistän kalamuusiin kermaan sekoitetut korppujauhot, mausteet, rasvan ja munat, sekoitan ne pyörittelen pullia, mitkä muovaan pihveiksi.

 Paistamisessa käytän joko voita tai sitten rypsiöljyä.

Haukipullat/pihvit paistuneina.


Normaalisti teen aina suuren annoksen kalapihvejä ja koepaistan ensimmäisen erän paistinpannulla. Jos ovat ok, loput paistan uunissa, ei tarvitse laittaa rasvaa paistamiseen ja kerralla paistuu iso määrä.


Tällaisia kalapihvit ovat uunista otettuina.
Pakastan pihvit muutaman kappaleen annospusseihin, joita on sitten helppo ottaa sulamaan ja käyttöön.

Tähän lopuksi laitan myös ohjeen, jos haluatte kokeilla tätä kuuluisaa Kekkosen Haukipullat ohjetta. Itse en maustamisessa noudata ohjeita tunnontarkasti, lisään joukkoon esim. juustoraastetta ja jopa makea chilikastike antaa kivan makusävyksen tälle kalalle.

Ja nyt ohje!

 Makoisia ruokahetkiä!


5 kommenttia:

 1. Kylläpä taas herkulliselta vaikuttava kalaresepti! :) Meillä maistuu hauki kyllä ihan filepaloina voissa paistettuna, kuten eilenkin syötiin. Mausteita vaan hiukan lisäilee miedon maun höysteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meillekin tai oikeammin miehelleni hauki maistuu, sitä pitää vain opetella valmistamaan ja tosiaan, niinkuin sanot, maustamaan kunnolla.

   Poista
 2. Vai oikein presidentillisiä kalapullia:D Minä tiedän vain yhden presidentillisen, sen haukionkalan. Meillä mies ei syö haukea, jos vaan tietää sitä ruuassa olevan, senverran on pohjoista verta hänessä. Lapin mieshän ei haukea pidä edes kalana. Tuota pitää kokeilla ja sanoa vaikka. että kala on lahnaa ja särkeä. Kiitos hyvästä vinkistä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapin ihmisiä mekin ollaan ja haukea on aina syöty. Hauen kun fileoi ja ottaa tosiaan nahkan pois, niin ei kyllä tiedä mitä kalaa syö. Ja tätä 'haukipulla' ohjettahab voi käyttää mihin kalaan vain. Hauesta tehty ruoka pitää maustaa hyvin ja tietenkin voissa paistamine antaa lisää hyvää makua. Eiku kokeilemaan vaan!

   Poista
 3. Herkullisen näköisiä kalapihvejä, ihan vesi herahti kielelle:)

  VastaaPoista