keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Tule jo kevät

Toukokuun puoliväli, piha haravoitu, kukkapenkit puhdistettu, ikkunat pesty (ulkopuolelta), Daalian ja Ahkeraliisan juurakot nostettu päivän valoon, yrttilaatikoiden kunto katsastettu sekä kesäkurpitsan  ja mintun taimenet varattu puutarhalta.  Nyt saisi ilmat alkaa jo keväiseksi. Kevät on aikalailla myöhässä, lehtipuissa on pienen pienet silmut. Tulee mieleeni kevät 1988, poikani ylioppilaskevät, toukokuun viimeisenä päivänä oli koivussa vasta hiirenkorvat ja nurmikosta ei tietoakaan. Silloinkin oli kevät myöhäisessä.
Olen viettänyt aikaani tosi paljon tuolla pajan puolella. Kuvioiden kutominen on tosi hidasta puuhaa ja näiden töiden viimeistely yhtä hidasta, kun päättelee ne tuhat ja yksi lankaa. Vielä olisi muutama metri kudottavaa lointa. Tässä kuvaa yhdestä valmistumassa olevasta työstäni.

 Tällaista mie teen ja nautin!

Laitan tähän lopuksi vielä yhden kuvan kukkapenkistä, joka on talon seinustalla, itäisellä puolella.
Ei ole kevätesikko vielä pitkälle ehtinyt. Kuva on otettu 13.5.


Että, tämmöistä tälläkertaa. Nyt lähden aamulenkille. Mukavaa torstaita.12 kommenttia:

 1. Kauniin näköistä tuo vippelä.Eilen olin kirppiksellä missä oli raanulankoja puolattuna.Mietin ostamista,kun en kuintenkaan ehdi kutomaan vippelää,Vaikka mieli tekisi.Mukavaa kevättä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vippelä on tekniikka, mihin jää koukkuun hyvin nopeasti, ainoa miinus on se, että se on hidas kutoa. Pitäisköhän minunkin mennä käymään kirppiksellä, jos löytyisi raanulankoja lisää. Kiitos kommentistasi.

   Poista
 2. Miun appi on pitänyt sääpäiväkirjaa jo vuodesta 1947 asti ja hän mainitsi tuosta vuodesta-88 silloin oli myöhänen ja kylmä kevät ja kesälläkin vain muutama hellejakso, katotan kuinka nyt käy. meillä vaihteeks taas sataa.
  Nuo kuviot on ihania, ei ihme että nautit ovat niin herkullisen näkösiä:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin sataa nyt, jospa se auttaisi luontoa heräämään. Toivotaan, että kesä olisi lämpimämpi kuin v. 1988. Vippelä-tekniikka on koukuttavaa, valitettavasti se on vain tosi hidasta kutoa. Mukavaa viikonloppua sinulle.

   Poista
 3. Siis aivan mahtava kuvio, en arvaa mikä tuosta tulee sitten valmiina.
  Tykästyin ihan hurjasti. Ompa siellä tosiaan kevät vielä alullaan, jospa se viimein alkaisi tulla sinnekkin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Tämä työ on pieni seinätekstiili. Olen kehitellyt mallia pannunaluseksi, jota myös voisi pitää seinällä. Muut uudet tuotteeni ovat suojalaukku tablettitietokoneelle ja kännykälle. Mukavaa viikonloppua sinulle.

   Poista
 4. Voi miten kaunista olet tehnyt! :) Tuon nähdessäni ymmärrän hyvin, miksi viihdyt pajassasi. Ei ole kevät meilläkään edennyt, mutta mies kertoi ensi viikolla lämpenevän. Ja siihen ahluan uskoa, toivottavasti en pety. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sataa vettä ja toivon todella, että se auttaisi luontoa heräämään. Lämpimämpää on säätiedoissa luvattu, toivottavasti pitää paikkansa.
   Tämä vippelä-tekniikka on todella lumoavaa. Kuvioita voi kehittää lisää kokoajan javärit tekevät niistä erilaisia. Hyvää viikonloppua sinulle.

   Poista
 5. Lämpimämpää on onneksi luvassa. Täälläkin kaikki kasvu on ollut melkein pysähdyksissä jo pitkän aikaa.
  Hienot värit ja kuviot, kyllä noin kauniin työn ääressä viihtyykin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nyt sataa vettä ja sitten kun aurinko alkaa paistamaan, toivottavasti luontokin herää. Kiitos kommentistasi, tässä kuvassa on pieni osa seinätekstiilistä. Laitan lisää kuvia, kunhan saan työt viimeisteltyä. Hyvää viikonloppua sinulle.

   Poista
 6. Oletpa taitava, upea käsityö ja ihan uudenlainen. Hienoa ja hyvää viikonloppua ♥

  VastaaPoista
 7. Voi miten kaunista tulee kangaspuissa. Mahtaisinkohan minä osata kun olen vaan kuviollista pyyheliinaa ja kirkonkaaret-mattoja kutonut?
  Se huiviohje jota ihailit blogissani on Ravelryssä ostettavissa, maksaa 3,50€. Minäkin vuoden sitä ostoa suunnittelin ja viimein toteutin haaveeni.

  VastaaPoista