maanantai 7. huhtikuuta 2014

Lunta ja pakkasta vielä löytyy

Terveiset pieneltä mökkireissulta! Kävimme puolison kanssa katsastamassa mökin kunnon talven jälkeen. Ja voi mahoton, mikä määrä mökkipaikkakunnalla on lunta! Vieläkin, vaikka aurinko on jo sulatellut kinoksia pienemmiksi, niin lumen paksuus oli vähintään 70 cm.  Mies kävi pilkkimässä ahvenia ja sanoi, että jään vahvuus oli 70-80 cm. Niin - että vielä menee muutama viikko ennenkuin lumet sulavat, varsinkin kun ennusteissa luvataan mukavia (10-20 asteen) yöpakkasia. Ilmat olivat uskomattoman ihanat, aamuisin pakkasmittari näytti lähes -20 astetta, mutta auringon noustessa ja lämmittäessä, päivällä lämpötilat nousivat plussa-asteisiksi. Hiihtelin moottorikelkan jälkiä pitkin päivittäin monta tuntia ja nautin ulkona olemisesta.

Tämä kuva on sunnuntaipäivältä. Hiihtelin moottorikelkan jälkiä pitkin muutaman kilometrin ja nautin hiljaisuudesta, auringosta ja valkoisista hangista. Lapin maisema on tällaista karua, matalakasvuista puustoa.
Moottorikelkkareitti meni joenuomaa pitkin. Joen nimi on 'Syvä Tepastojoki'.Joskus olemme kesällä meloneet tätä jokea pitkin.

Tämä toinen kuva on otettu mökin edustalta. Lunta on ihan riittämiin ja tällaisia nämä Lapin puut ovat, känkkyräisiä, mutta niin persoonallisia.

Nyt ollaan kotona ja tavanomaiset arkiset askareet edessä. Mukavaa alkanutta viikkoa teille kaikille.

3 kommenttia:

 1. On teillä lunta, ja myö jo haravoidaan ja vuokkoja ihaillaan.
  Kohta lähden hakemaan voittoni postista, kiitos etukäteen.:)

  VastaaPoista
 2. Ihania ovat nämä Lapin talviset maisemat! :)

  VastaaPoista
 3. Oi, mukava löytää joku toinenkin ns. Lapissa ainakin silloin tällöin bloggaileva. Itsehän bloggaan täysin siis lapista, koska asun täällä. :) Jäänpäs seurailemaan juttujasi, tervetuloa myös vastavierailulle!

  VastaaPoista