lauantai 29. maaliskuuta 2014

uusia kuvioita harjoittelemassa...

Heti alkajaisiksi, pieni muistutus sinulle lukijani! Vielä ehdit mukaan arvontaani, katso edellinen postaukseni!

Kuluneella viikolla on ollut niin ihania ja aurinkoisia kevätpäiviä. On tullut ulkoiltua kävellen ja hiihtäen monen monituista tuntia. Tällä leveysasteella ei vielä voi aloittaa pihatöitä, kun lunta on vielä ihan riittävästi. Yrttien kasvatuslaatikoiden reunat ovat kuitenkin jo näkyvissä, eli on aika alkaa miettimään, mitä yrttejä niihin tänä kesänä kylvän. Yhdessä laatikossa on Lipstikan juuri talvehtinut, toivottavasti hyvin.

Kangaspuuni ei 'seiso' tyhjänä (ja ehkä ei myös pääni), laitoin nimittäin koeloimen ja harjoittelen erilaisten kuvioiden tekemistä, ns 'gubbatäcke'-tekniikalla.

 Tällaiselta tämä askarteluni näyttää.


Sitten on tämä toinen inspiraationi. Isoäitejä tulossa sinisissä sävyissä.
Edelleenkin minulla on se tapa, että kun menen tuonne työhuoneen puolelle, istun ja virkkaan näitä ruutuja ja mietin kaikenlaisia asioita ja samalla kuuntelen radiota ja ihmettelen maailman menoa. Siitä se päivä sitten käyntiin lähtee.

Hyvää alkanutta viikkoa lukijoilleni.


12 kommenttia:

 1. Upeita kuvioita kangaspuissasi.
  Ja noita isoäitejä on niiiin kiva virkkailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin isoäitejä on kiva virkkailla. En ole kylläkään niin taitava kuin Sinä!

   Poista
 2. Voiko kangaspuissakin tehdä noin ihania kuvioita, kysyy se joka ei tiedä kangaspuista mitään:)?
  Upeat sävyt noissa isoäideissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tokkinsa, kyllä kangaspuilla saa aikaan kaikenlaista, myös tällaisia kuvioita. Aika kuluu rattoisasti kun yhden kuviokohdan kanssa menee aikaa jopa parikin tuntia! Mutta sitähän tässä eläkeläisellä on.
   Voitit arpajaisissani istuin alustan. Saisinko sinun sähköposti-osoitteen?
   terv. Kankuritar

   Poista
 3. Hienolta näyttää.Mutta mikäs tämä sidos on? Tuo nimi ei sano minulle mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikein tiedä suomalaista nimeä tälle sidokselle. Olin joskus vuosia sitten ruotsin puolella harjoittelemassa kankaankudontaa ja siellä tutustuin tähän sidokseen. Voisikohan se olla Vippelä? En osaa sanoa.
   Opiskelin etäopiskelijana astesaanikutojaksi ja siihen sai liittää tällaisen työssäoppimisen jakson ja suoritin sen Luleåssa, Ruotsissa ja siellä opin tämän tekniikan.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 4. Kiva harjoitus! Vippelä minullekin tuli mieleen ja myös kuvikas. Minkälainen sidos ja niisintä siinä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan, siis mikä sidos? Luulisin, että se on vippelä, naapurimaassa käytetään sellaista nimeä kuin 'rosengång' ja niisinnän olen tehnyt 6 varrelle, ns v-mallisena ja suora poljenta. Valitettavasti printterini on rikki, etten voi skannata ohjetta. Uuden printterin saan ensiviikolla ja sitten voin lähettää myös kuvaa. Mukavaa viikonloppua.

   Poista
  2. Sidos, sidonta, jonka teet puiden alla välittäjistä polkusiin. Millainen se on? Kiva nähdä kuvaa jos saat myöhemmin lähetettyä!

   Poista
  3. Valitettavasti printterini antaa odotuttaa, mutta löysin kirjastosta kirjan, nimeltään "Kankaankutojan sidosoppi" ja siitä löytyy ohjetta. Esim. sivulla 47 'Vippelä eli 3-vartinen ruusukas'. Tein niisinnän 6-varrelle ja polkusten sidonta on sivulla olevan ohjeen mukainen, tietenkin 6-polkusimelle. Kuviothan tehdään kutomalla eri värisillä langoilla, poljenta on ns suora poljenta polkusimilla 1 -6. Tämän kummemmin en asiaa osaa kertoa. Ei muuta kuin onnea kokeiluun.

   Poista
  4. Vielä pieni lisäys, niisintä on ns kärkiniisintä.

   Poista