sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

alkuvuoden käsitöitä

 Enpähän muista tällaista talvea olleen pitkään aikaan. Ei oikein tiedä nauttisko näistä 0-keleistä, pilvisyydestä  ja siitä että lunta on vähän, kun kuitenkin kaipaa sitä oikeaa talvea. Hiihtoladutkin ovat niin jäisiä, etten uskalla menä 'sivakoimaan'. Pelkään kaatumista ja siitähän tekonivellokkani eivät pitäisi. Olen sitten tehnyt kävelylenkkejä päivittäin välillä yksin ja välillä yhdessä puolison kanssa. Kävelylenkeillä kenkien liukuesteet ovat olleet tarpeellisemmat kuin koskaan.

Tänään oli sen verran kirkas päivä, että sain inspiraation ottaa kuvia alkuvuoden käsitöistäni. Jo aikaisemmin kirjoittelin, että innostuin 'tikuttelemaan' säärystimiä, ensin puolisolle;


lankana jotain ns kaksisäikeistä jämä villalankaa,  kasvisvärjäyksen tuloksia, on koivunlehdillä, pietaryrtillä ja samettijalalla värjättyjä lankoja, nämä painoi yhteensä n. 60 g.
 ja sitten itselle, nämä tässä oikealla olevat. Näissä on käytetty myös ns jämävillalankoja. Värjäyksiä eri kasveilla, esim. samettijalka, koivunlehti, kielo ja verihelttaseitikki ovat näiden värilähteenä. Lankaa kului suunnilleen 60-70 g.
 Innostuin lisää ja kudoin ns joogasukat, kahdetkin ja lopuksi sitten sain valmiiksi kahdenvuoden takaisen 'ufon', eli villasukat. Harmaat joogasukat on kudottu Novitan ohjeen mukaisesti Nallelangasta, jota upposi noin 100g. Värilliset joogasukat ovat myös Nallelangoista ja sama määrä eli n. 100 g niihin meni.
Sukat on kudottu Seiskaveikasta, tuo monivärinen lanka on Marttojen juhlavuoden erikoisväri, sukkiin sain upotetua yhteensä lankaa n. 170 g.Harmi kun näistäkin kuvista tuli tällaisia hieman utuisia, olen miettimässä, että jokohan pitäisi investoida uuteen kameraan. Nykyisen kameran sain siskoltani ja hänen mieheltään 60-vuotislahjaksi muutama vuosi sitten. Tai sitten minun on otettava ohjekirja esille ja aloitettava uudelleen kameran käytön opiskelua.

Kaulahuiviprojektini jatkuu, siitä seuraavassa postauksessani. Mukavaa alkanutta viikkoa teille!

8 kommenttia:

 1. Paljon kauniin värisiä neuleita olet tehnyt. Värisilmää sinulla selvästi on.
  Koskaan ei muuten voi olla liian varovainen ulkona liikkuessa. Hyvä kun olet varautunut.
  Meillä on tiet jo ihan sulia ja tuntuu niin kuin olisi huhtikuu.
  Mukavaa maaliskuuta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomi on pitkä maa, eilen satoi uutta lunta sen verran, että tänään toivon mukaan pääsee hiihtämän. Ilmat ovat lähes huhtikuisia. Kiitos kommentistasi.

   Poista
 2. No, jälleet ovat puikot sauhunneet, Tämän valonpuute inspiroi ainakin mua käsityöhommiin. Mutta jos aurinko vähänkin pilkistää, niin tulee vimma ulkotöihi, jos vain mahdollista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoa tässä kyllä odotetaan. Valoisa aika on pidentynyt valtavasti ja kun aurinko vielä näyttäytyisi, niin sitten sa oikein keväältä tuntuu. Kiva kun kommentoit.

   Poista
 3. Nuo kasvivärjätyt näyttää niin harmonisilta ja houkuttelevilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuoden vaihteessa tein lankainventaarion ja melkein järkytyin kun kasvisvärjättyjä lankoja on niin paljon. Päätin, että alan 'tuhoamaan' niitä, mutta ei näihin säärystimiin paljon mennyt. Edelleen on mietintämyssy koko ajan päässä, että mitä kaikkea niistä saisin aikaiseksi. Kiitos viestistäsi

   Poista
 4. Upeita neuleita, nuo käsvivärjätyt ovat sitten kauniit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos viestistäsi. Se mikä näissä kaikissa kasvisvärjätyissä langoissa on upeaa, on se, että kaikki värit sopivat toistensa kanssa yhteen, aivankuin luonnossakin.

   Poista