tiistai 7. tammikuuta 2014

Pieni katkos päivittäiseen arkeen

Tervehdys pilvisestä ja sumuisesta Joensuusta. Tulin eilen junalla tänne Joensuuhun. Lähdin Kemistä klo 8.30 ja perille saavuin klo 17.00. Tyttäreni hirvitteli pitkää junamatkaa, mutta ei se mielestäni niin kamalalta tuntunut. Helppoahan se on junalla matkustaa, toisena vaihtoehtona olisi ollut omalla autolla tuleminen, talviset kelit ja säät ovat sen verran arvoituksellisia, että katsoin junamatkan parhaimmaksi vaihtoehdoksi. Suomi on pitkä maa ja varsinkin tämä ns. poikittaisliikenne on haastavaa. Matka meni kuitenkin mielestäni hyvinkin rattoisasti, lukien ja käsitöitä tehden. Lisäksi junan vaihdot muutaman tunnin välein katkaisi matkan mukavasti, kuitenkaan vaihtojen aikana ei tarvinnut pitkään odotella millään asemalla.
Reitti oli seuraava:
Torniosta Kemiin omalla autolla, Kemi ->Oulu, junalla, vaihto Oulu ->Kuopio junaan, vaihto Kuopio-> Pieksämäki ja viimeinen vaihto Piekäsämäki->Joensuu.  Paluumatka tapahtuu niin, että tyttäreni vie minut autollaan Kuopioon ja sieltä onkin sitten suora junayhteys Kemiin. Vanhin lapsenlapseni osallistuu lopputyönäyttelyyn valokuvillaan ja mummu sai tulla mukaan tähän avajaistilaisuuteen.

Täällä sitä nyt on aikaa lukea teidän ihania blogeja ja katsella teidän käsien aikaansaannoksia.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. Tämä on hyvä katkos omiin päivittäisiin rutiineihini.

   Poista
 2. Oikein hyviä vierailupäiviä toivon sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tyttärentyttäreni oli tehnyt lopputyökseen valokuvakollaasin hänen mummunsa käsitöiden tekniikoista ja värimaailmasta. Hän valmistuu Audiovisuaalisen viestinnän linjalta tänä keväänä.

   Poista
 3. Ai Joensuussa ´on tätä samaa keliä, kun etelässäkin !
  Kiva kun junassa voi tehdä kasitöitä ja onhan tuollainen reissu oikeastaan seikkailu. Mukavaa oloa siellä tyttären luona ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mikäs täällä on ollessa. Päivisin kissa ja koira seurana ja tarkkailemassa ja reagoimassa jokaista liikettäni.
   Tyttärentyttäreni oli tehnyt lopputyökseen valokuvakollaasin hänen mummunsa käsitöiden tekniikoista ja värimaailmasta. Hän valmistuu Audiovisuaalisen viestinnän linjalta tänä keväänä.

   Poista