perjantai 3. tammikuuta 2014

kudontaa ja 'tappelua' tossujen kanssa

Vuosi 2014 on startannut lämpimässä talvisäässä ja keväällä sitten tiedämme, tuliko sitä oikeaa talvea lainkaan. Eipähän ole pihalla lumitöitä paljon tarvinnut tehdä joten selkä- ja jalkalihakset ovat olleet hyvässä kunnossa, lukuunottamatta 'issiasta', joka aina välillä haluaa ilmoittaa olemassaolostaan. Akupunktiolla on kuitenkin se saatu pysymään kurissa ja pitkät kävelylenkit tekevät hyvää selälle.

Vuoden ensimmäiset kudonnaiset ovat valmistumassa, eli shaaliloimi on  jo osittain valmiina tuotteina.
Tässä kuvassa olevassa shaalissa olen käyttänyt kudelankana vain krapilla värjättyjä lankoja.


Krappi on niin voimakas väri, että jälkiväreistäkin saa todella ihania sävyjä. Tässä on lankoja eri vuosilta, alkaen vuodesta 2002 jatkuen ihan viime syksyyn asti.

Yhdessä shaalissa käytin vain mesiangervolla värjättyjä lankoja. On mielenkiintoista huomata, miten samalla kasvilla värjättyjen lankojen värit vaihtelevat eri vuosina.

Olen päätynyt ajatuksissani siihen, että uusia värjäyksiä en tee ennenkuin aikaisemmin värjätyt langat ovat muussa olomuodossa kuin vyyhtinä tai keränä. Tässä sitä sitten aivosolut tekee vinhaa työtä, kun miettii mitä kaikkea sitä langoista voisi tehdä, sukkia?, vanttuita?, hartiahuiveja?, torkkupeittoja?, isoäitejä?jne.

Olen tällä kertaa innostunut kokeilemaan revontulitossujen virkkausta, melkein saan harmaita hiuksia ohjeen kanssa. Joulun ja uudenvuoden pyhäiset ajat meni mukavasti 'tapellessa' tossujen virkkauksen kanssa. Eikä ne tossut ole valmiit vielä, ei sinnepäinkään, eli tappelu jatkuu.....

Mukavaa viikonaihdetta.


8 kommenttia:

 1. Ihania kasvivärjätyt langat,tulee kauniita shaaleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kuvassa värit valitettavasti eivät tule hyvin esille. Mutta, värit ovat kauniit.

   Poista
 2. Upeaa shaalia oletkin tekemässä, aivan mahtavat värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi. Kuten varmaan kokemuksesta tiedät, värit eivät kuvassa ole niin kauniit kuin luonnossa.

   Poista
 3. Upeita värejä. Varmaan tossuistakin tulee hienot ;)
  Mukavaa vuoden alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi. Tossuista en vielä osaa sanoa yhtään mitään, mutta kasvisvärjätyt langat ovat kauniita. Kuva ei oikein tee oikeutta väreille, luonnossa ovat vielä kauniimpia.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi. Kasvisvärjättyjen lankojen värit ovat pehmeitä ja kaikki värit sopivat hyvin keskenään. Luonnon ruskea ja harmaa täydentävät hyvin näitä värejä.

   Poista