torstai 5. joulukuuta 2013

Hyvää Itsenäisyyspäivää

Suomi on tänään 96 vuotias, noihin kuluneisiin vuosiin mahtuu monenlaista tapahtumaa, historiasta sen olemme saaneet lukea. Isäni oli sotainvalidi, hän oli haavoittunut jo talvisodassa, mutta osallistui myös jatkosotaan. Isä ei puhunut sodasta eikä haavoittumisestaan silloin, kun olimme lapsia ja nuoria. Vasta myöhemmällä iällään hän ja äitini kertoivat siitä ajasta. Itselläni oli tapana käydä heidän luonaan Itsenäisyyspäivänä ja silloin käytiin läpi näitä sodan aikana tapahtuneita asioita.

Saimme lunta lisää viimeyönä, ei sitä silti vieläkään paljon ole, vaivaiset 8 cm. Toivottavasti lumi ei enään sula pois jotta saamme valoisuutta tähän kaamoksen pimeyteen.

Minulta monesti kysytään, että mitä sinun miehesi tekee, kun itse olet käsitöiden kimpussa koko ajan? Tässä on pari kuvaa hänen kädentaidoistaan.Kuvat on otettu aamupimeässä, jotta valot näkyisivät. Onneksi tuuli heilutteli palloa, joten valotkin näkyy.
Tämä pallo on halkaisijaltaan 60 cm, mutta vakio koot , mitä hän punoo on 30 ja 40 cm. Pyynnöstäni hän laittaa myytäviin palloihin valot valmiiksi, koska  valojen laittaminen pallon sisään tasaisesti ei ole kovin helppo homma, mutta häneltä asennustyö käyttää kätevästi.

Hyvää Itsenäisyyspäivää teille kaikille lukijoille


3 kommenttia:

 1. Oikein hyvää itsenäisyyspäivää siullekkin.
  Upea tuollainen valopallo,

  VastaaPoista
 2. Upeita pajutöitä ja hieno tuo valosysteemi, itsekin olen joskus asiaa miettinyt:)

  VastaaPoista
 3. Tuollainen valopallo olisi kyllä kaunis omallekin kuistille!

  VastaaPoista