maanantai 18. marraskuuta 2013

Kylmävärjäystä krapilla

Näistä 'kylmävärjäys' kokeilustani olevat kuvat ovat jääneet teille näyttämättä.  Värjäyshistoria oli seuraava:
Olin ostanut krappijuurta vuonna 2002 ja siitä oli jäänyt yksi 100 g erä käyttämättä. Laitoin juurenpalat likoamaan (n. 2 vrk), puretin alunalla värjättävän lankavyyhdin, minkä sitten upotin krappiliemeen. Annoin lankojen olla väriliemessä noin nelisen viikkoa. Lopuksi lämmitin värjäysveden n. 40-50 asteiseksi ja annoin liemen jäähtyä hiljalleen. Tälainen oli tulos.Langat ovat muhimassa!
Lanka oli muhinut noin kolmisen viikkoa ja väri oli tällainen.

Ja tällainen väri siihen tuli neljän viikon jälkeen. Tosi kaunis ruskea väri. Nyt
harmittaa, kun oli vain tuo 100 g lankaa!!


Joko joulukiireet ovat alkamassa?

Mukavaa alkuviikkoa kaikille lukijoilleni.

6 kommenttia:

 1. Oiih kaunis väri. Sitten tyhmä kysymys sinulle: Eikö värivesi ja lanka muutu limaiseksi, kun niin kauan muhii?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan, ei muuttunut limaiseksi, eikä väriliemi myöskään alkanut haisemaan. Sekoittelin ja nostelin lankaa päivittäin useamman kerran. Suosittelen kokeilua.

   Poista
  2. Kiitti tiedosta, tuskin mie alan värjämään, vaik olis tosi kiva kokeilla erillaisia juttuja.Kool Air pusseja olismuutama kappale, mut en niistäkään oo toimeentunut, sais tuon kaksijalkaisen pitämään vyyhtiä , ku mie tuolin karmilla sählään niiet että lanka on sekasin. Ei oo hommat enää yks näkevä silmäsenä helppoja....

   Poista
 2. Tulipa upea väri, tuota karppia pitää kyllä kesäksi hommata.

  VastaaPoista
 3. Hei vaan, suosittelen tällaista värjäystä ja kannattaa värjätä suurempi erä kuin minun 100 g, ettei sitten jälkeenpäin ala harmittamaan.

  VastaaPoista
 4. Hienon värin olit saanut:)
  Luuletko, muuttuiko väri vielä kahdella viimeisellä viikolla? Mä kesällä pidän lankoja vain kaksi viikkoa siinä liemessä, sekoittelen joka päivä. Usein jo viikon jälkeen väri on aikalailla se lopullinen, vain hiukan syvenee toisen viikon aikana.

  VastaaPoista