tiistai 26. marraskuuta 2013

Kuukauden päästä on Tapaninpäivä, toisin sanoen joulukiireet on silloin melkein ohi! Nyt on niin pimeää, niin pimeää, ei ole lunta ja vettä satelee, on  Marraskuun loppupäivät menossa. Lunta saisi tulla, edes vähän.
Kankuritar osalllistuu muutamaan joulumyynti-tapahtumaan. Viikonloppuna menen Oulun MLL:n järjestämille joulumessuille. Se on ollut jo monta vuotta sellainen tapahtuma, joka vetää puoleensa. Tänä vuonna osallistun myös paikallisten naisjärjestöjen järjestämiin joulumyyjäisiin. Tällä tavoin haluan tukea myös paikallisten järjestöjen toimintaa.
Kangaspuissani alkaa retro-tyynynpäällis loimi olla lopuillaan ehkä saan vielä kaksi kudottua ja sitten se urakka on ohi. Mieli seikkailee jo hartiahuiviloimessa, missä kasvisvärjätyt langat näyttelevät pääosaa.
Tässä kuva jo valmistuneista tyynyistä, jouluista?

Syksyllä liityin fb:ssä Suomen Käsityöyrittäjien ryhmään, siellä olen saanut tutustua suureen määrään pieniin käsityöyrityksiin ja -yrittäjiin. Käsityöryhmässä toimii myös Käsityökortteli niminen ryhmä. Nyt tulevana viikonloppuna järjestetään kaksi mielenkiintoista tapahtumaa. Perjantaina 29.11.2013 on huutokauppa, missä voi ostaa/huutaa käsityöyrittäjien sinne lahjoittamia tuotteita ja saadut tulot menevät Uuden lasten sairaalan hyväksi. Osallistuminen tähän tapahtumaan tuo minulle joulumielen.
Toinen viikonlopun tapahtuma on nimeltään Käsityökorttelin jouluviikonloppu ja siihenkin tapahtumaan yritän osallistua, saa sitten nähdä miten käy.


Nyt kuitenkin lähden juomaan toisen kupillisen kahvia ja inspiroitumaan Retro-tyynynpäällisten kutomiseen. Mukavaa Marraskuun loppua.

6 kommenttia:

 1. Kaunis tyynynpäällinen. Tuosta tulee kyllä nostalgisia muistoja.
  Mukavaa jatkoa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi. omasta mielestäni sain hyvän näköisiä ja tuntuisia tyynynpäällisiä. Olen osaan laittanut vetoketjukiinnityksen ja osaan nappikiinnityksen. Ja nyt mieli on jo siinä seuraavassa loimessa.

   Poista
 2. Ihania tyynynpäällisiä, juuri sitä retroa, ja tietysti vielä joulusia:))
  Mukavia myyjäisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi, omasta mielestänikin onnistuin saamaan sen 'retro' ajatuksen näihin tyynyihin.

   Poista
 3. Kaunis tyynynpäällinen.
  Olen myös retroillut tyynynpäällisiä tyttären vanhaan taloon. Loimi oli mustaa ohutta puuvillalankaa ja kude ohutta pirkkaa ja toisessa Kauhavan kampalankaa. Kivat tuli niistäkin, vähän samanoloiset kuin tuo vaalea raidallinen, vaikka olivaykin vihreän sävyiset.
  Eikö vaan ole kiva kutoa noita tyynynpäällisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi. Omasta mielestänikin sain koko kutomaani satsiin 'retro' tunnelman. Oma tapani näiden tyynyjen kuteiden suhteen on se, että kierrän kirppareita ja etsin joko valkoisia tai sitten tietyn värisiä puuvillakankaita. Valkoiset värjään sitten värimaailmaani sopiviksi. Tämä on minun maalaustaidetta. Kuavaa joulukuuta sinulle.

   Poista