perjantai 18. lokakuuta 2013

ja talvi tuli,

tai ainakin ensilumi. Aamulla oli maa ja koko seutu valkoisena. Yöllä oli alkanut lumisade, joka sitten jatkui aamuun asti. Oli kiva käydä 'croksit' jaloissa hakemassa aamulehti, ainakin jalat virkistyivät ja miksen minäkin. Muutaman päivän on ollut pientä pakkasta merkkinä siitä, että talvi on tuloillaan. Hyvä, tykkään talvesta ja siitä että on kuiva, kirpeä sää.

Olen kutonut katealustoja aika ahkerasti ja nyt on viimeistely vaihe menossa, ompelua ja sen sellaista. Seuraavaksi kangaspuihin laitan puuvillaloimen, aika näyttää mitä siitä saan aikaiseksi ja sitten sen jälkeen pääsen luomaan hartiahuivilointa noista ihanista kasvisvärjätyistä langoistani. Nyt jo lankojen  värit valtaavat ajatukseni.

'Karkki-isoäitini' sain viikon alussa valmiiksi, tässä kuvaa siitä. Peiton koko on 75 x 140 cm, eli aika passeli pikkuneidin sänkyyn, toivoisin.

Seuraava isoäiti onkin sitten sinivoittoinen väriltään ja olenkin jo sitä aloitellut. Erivärisiä sinisiä lankoja on kertynyt vuosien varrella melkoinen määrä ja nyt on aika aloitta niidenkin hyötykäyttö.

Tässä ohessa vielä toinenkin kuva, eli siitä löytyy pinkka näitä katelustoja tai pannunalustoja, jotka odottavat viimeistelyä. Karkeilta nämäkin näyttävät, eikös vain?


Mukavaa viikonloppua teille kaikille lukijoille sekä  ahkeroidaan ja nautitaan käsitöistämme.

8 kommenttia:

 1. Mikä ihanuus toi peitto, tosiaan karkki. Tykkään näistä väreistä.
  hauska on tuo alunenkin.
  Mukavaa viikonloppua siullekkin:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi. Oli keväältä jäänyt näitä Novitan Nallelankoja ja pitihän ne 'hävittää', harmi vain, kun ne eivät vieläkään kaikki loppuneet. Jotain pitäisi keksiä lisää.

   Poista
 2. Ihanat värit niin peitossa kuin alustoissakin:)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Päätin 'hävittää' aikaisemmin ostamiani Nalle-lankoja, pahus kun vieläkin jäi jotain jäljelle. Taidanpas virkata patalapun. Noista alustoista tykkään, ovat menossa eeteenpäin, kun saan ne viimeisteltyä.

   Poista
 3. Kauniita värejä töissäsi.Hyvää viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Vanhat Nalle-langat sain näin 'hävitettyä', jotain jäi vielä jäljelle. Taian taikoa niistä pannulappuja keittiötä piristämään.

   Poista
 4. Hei. Värikkäitä ovat siun tekeleet ja piristäviä. Miekin tykkään talvesta, kaupungissa on hyvä olla, ei tarvii ajatella lämmityksiä, eikä lumen aurausta, on valoisaa ja koirakin tykkää lumesta ja pikku pakkasesta.

  VastaaPoista
 5. Tässä talven odotuksessa sinulle haaste blogissani,toivon että vastaat.Kiitos

  VastaaPoista