torstai 5. syyskuuta 2013

suunnitelmissa lankojen värjäystä

Tänään on se päivä, että käyn hakemassa kielonlehtiä , ovat nyt sen verran 'määntyneitä' eli kellastuneita, jotta voin ottaa sadon talteen. Nyt kun vain löytäisi sen 10 l kattilan kohtuuhinnalla. Olen kiertänyt paikallisia kirppiksiä, mutta kattilaa ei vain löydy. On siis mentävä joko naapurimaan puolelle, Haaparannan Ikeaan tai sitten paikalliseen halpa-kauppaan katsomaan, millaisia kattiloita niistä löytyy.
Seuraavan loimen langat ovat postissa, josta käyn ne tänhään noutamassa ja luon loimen, ennenkuin lähden pienelle lomaselle. Toivon mukaan ehdimme mieheni kanssa  vetämään loimen  myös kangaspuihin, niin sitten saan lomasella inspiroida uusia värejä ja malleja.  Kun saan langat värjättyä kielon lehdillä, niin sen jälkeen on vuorossa hartiahuivi-loimen luoni kasvisvärjätyillä langoilla. En mie maha mithään sille ihanalle tuntheele, minkä mie saan ko kuon kangaspuilla.
Mukavaa perjantai-päivää itse kullekin lukijalleni.

4 kommenttia:

 1. Oikein mukavaa päivää siullekkin. Laitappa kuva sitten niistä kielonlehti langoista, miuta kiinnostaa kovasti, kun kieloja on piha täynnä.
  Kerro myös millä puretit.
  Toivottavasti löydät kattilan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kattila löytyi paikallisesta halpis-liikkestä. Emalinen ja 12 litrainen. Päätin, että keittelen väriliemen mökillä ja värjään langat täällä kotona. 2-3 kg kielonlehtiä on sen verran suuri määrä, että on pakko käyttää isoa kattilaa. Toivottavasti kaikki menee hyvin.

   Poista
 2. vanhat emalikattilat ovat kovin ylihinnoiteltuja ainakin tääl päin kirppiksillä, voitpa löytää Ikeasta paljon halvemmalla uuden. itsekkin tykkään kutoa kangaspuilla, en ole vain vuosikymmeniin ehtinyt ja nyt viimeiset kolme vuotta kangaspuut ovat olleet varattuina ryijyjen tekoon lapsille, kuopuksen Liekki ryijy olisi määrä tehdä tulevan talven aikana yhdessä isännän kanssa.
  hyvää ruskalomaa teille:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emalikattiloiden hyvät hinnat huomasin, kun kävin pääkaupunkiseudun kirppiksillä miniäni kanssa. Emalinen, 12 l kattila löytyi paikallisesta halpis-liikkestä, hintaan 19,95 euroa.Minusta se ei ollut kovin paha hinta. Keräsin kielon lehtiä 2-3 kg, mikä on valtava määrä, joten keitän väriliemen mökillä ja tuon nesteen kotiin ja värjäilen langat myöhemmin. Kyllä se liemi muutaman päivän hyvänä kestää.

   Poista