keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Se on sitten heinäkuun loppupäivä. Säiden suhteen heinäkuu on ollut tosi vaihteikas näillä leveysasteilla. On saatu nauttia auringosta, vesisateesta, myrskytuulesta ja jopa + 9 asteen lämpötilasta + 25 asteen lämpötilaan. Nurmikkoa on saanut leikata tuontuostakin, yrtit kasvaa ja kukat kukkivat.  Ostin kevään puutarhamessuilta Daalian juurakon, nyt minusta näyttää siltä, että siitä on kasvamassa puu eikä kukkanen. Daalian runko on ainakin metrin korkuinen ja kukannuppu tulossa! Saa nähdä millainen siitä tulee.
Aikaisempina kesinä värililjat ovat loistaneet kilpaa auringon kanssa, punaisena ja keltaisena. Tänä kesänä on vain muutama punainen värililja kukkimassa. Jotain olen tehnyt väärin, tietäisi vain, mitä.
Kuva on otettu illalla klo kymmenen maissa.

Kuivasin uunissa muutaman nipun tilliä (pari uunipellillistä), lämpötilaksi laitoin 35-40 astetta ja jätin uuninluukun auki, jotta kosteus häipyi.  Ihan kuivia ja hyviä niistä tuli. Kesäkurpitsat ovat kasvaneet ihan mahottoman kokoisiki, lähes joka päivä saa yhden noutaa syötäväksi.

Olen istunut tuolla 'pajani' puolella muutaman päivän tosi ahkerasti, eli aamusta iltaan ja ehkä vähän toisinkin päin, kutoen ja ommellen sekä siivonnut ja vienyt tarpeettomia materiaaleja kierrätyskeskukseen.
Hyvää alkavaa elokuuta lukijoilleni.

3 kommenttia:

 1. Niin se alko elokuu, illat on jo pimeitä, lamppu palaa sisällä ja vilja tuoksuu syksylle.
  Mukavaa elokuuta siulle:))

  VastaaPoista
 2. Noi liljat on aikamoisia kasvattaa. Meillä oli tänä vuonna niissä joku liljakukko. Niitä ollaan jouduttu hävittämään koko kesän.

  VastaaPoista
 3. Kiva kun kävit kommentoimassa. Minäkin luin sun kirjoituksia tuonne toukokuulle asti. Niin mukavasti kirjoittelit.
  Minä olen niin koukkuuntunut tuonne fb:n puolelle moniin neuleryhmiin, ettei ehdi enää blogeja seuraamaan. Harmittaa kun tykkään kuitenkin seurata mitä kukin on blogissaan kirjoitellut ja käsitöitään esitellyt.

  VastaaPoista