lauantai 6. heinäkuuta 2013

Olipahan aamulenkki

Nii-in tosiaan, olipahan aamulenkki. Puoliso kysyi lähtisinkö mukaan hillajängälle? Met sanomma Suomuurainta eli lakkaa, hillaksi. Kaunis aamu, mikäs siinä ajattelin ja onhan sitä aina mukavampi mennä yhessä kuin yksin.
Voitteko arvata kuinka paljon siellä metässä ja jängällä oli näitä 'kavereita'? Huh, huh sanon, vaikka olenkin ikäni asunu Lapissa ja tottunut inisijöihin. Ja sitten kun ilma alkoi lämpenemään, tulivat vielä isot paarmat sääskien kaveriksi.
Melkein neljä tuntia met siellä suolla rämmittiin ja tuloksena oli - vaivaiset pari litraa hilloja. Olikohan se vaivan arvoista, mietin. Sanoin puolisolle, että onkohan tämä oikein viisasta? Meillä on molemmilla tekonivelet lonkissa ja jos jompikumpi meistä loukkaa itsensä, niin miten sieltä metästä pois päästään?  Hän vähän aikaa mietti ja sanoi, eihän tämä viisasta ole, mutta tiistaina tullaan uuestaan poimimaan nuo raakilheet pois! Jo vain, mie sanoin, mennään vain. Että tällainen aamulenkki.
Luontohan on kauneimmillaan ja siellä kaukana mettäpolun vieressä kukki Maariankämmekkä. Kamera on aina pois tällaisilta reissuilta, harmi.
Tässä kun kirjoittelen tätä blogia, katselen samalla ulos pihallemme ja huomaan kuinka yrttiviljelmäni rehoittavat. Kesäkurpitsa on valloittanut yli puolet laatikosta. Samassa laatikossa on kyllä myös hyvässä  vauhdissa kasvamassa maa-artisokkaa muutama varsi, mielenkiintoista nähdä, ehtiikö tehdä mukuloita.
Toisessa laatikossa kasvaa tilliä, sitruunamelissaa, mangoldia ja persiljaa. Viimeisessä laatikossa retiisi on jo lähes syömäkokoista seurana siellä kasvaa keräsalaattia  ja sokerihernettä.

Mukavia aamulenkkejä kaikille lukijoilleni

11 kommenttia:

 1. Jopa oli teillä lenkkikavereita, mistä niitä riittääkin koko Suomeen ihmisiä kiusaamaan:)
  Meilläkin täällä soilla kasvaa hilloja, isäntä lähtee viikolla niitä hakemaan, mutta vähäsiä on meijän soitten herkut verrattuna lapin soihin.
  Muutama litra kesässä, saadaan tuota ihanaa herkkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni oli meidän hilla'saalis', kun yksi tuttava sanoi hakeneensa jo 22 kg hilloja. Toivottavasti isäntä löysi hilloja. Mukavaa alkavaa viikkoa Sinulle.

   Poista
 2. Huh, ihan kauhistuttaa nuo itikat !!!
  Täällä etelässä ei tänä kesänä ole ollenkaan ollut niistä riesaa... onneksi .
  Mutta sait kuitenkin lakkoja, nami ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, en todellakaan rakasta itikoita, mutta olen päättänyt, että kyllä sitä kerran kesässä hillareissu täytyy tehdä. Mukavia marjareissuja Sinulle.

   Poista
 3. Kiitos blogivierailustasi - ja sydämien vastaanottamisesta :)

  - mutta olette kyllä urhoollisia, kun jaksatte käydä hillassa - ja vielä inisijöiden kera, huh. Itse olen niin laiskanpulskea, että en nykyään ole käynyt oikein missään marjareissuilla.....sehän olisi mitä parhainta hyötyliikuntaa!

  Iloa päivääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan, en tiedä urhoollisuudesta, on vain olemassa sellainen päähänpinttymä, että hillajänkällä pitää edes yhden kerran käydä, niin kauan kuin jaksaa.

   Poista
 4. 20 litraa saatiin 1,5 tunnissa, eikä ollut itikan itikkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, sitten enään puuttuu vain 40 litraa! Joo, ei niitä itikoita kyllä kaipaa, mutta onhan ne jonkun ruokaa.

   Poista
 5. Tiedän tunteen, kun ötökät hyökkivä. Pohjois-karjalan hillaeissut lapsuudessa eivät koskaan unohdu juuri niiden ötököiden vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kukapa niitä ötököitä rakastaa? Täytyy vain sietää. Ja se on aika merkillistä, että on kesiä, jolloin niitä on todella vähän ja sitten on tällaisia kesiä, että niitä on aivan liian kanssa.

   Poista
 6. Voi kauhistus niitä inisijöitä mutta ehkpä ihanat makoisat lakat/ hillat maistuu sitä paremmin.
  Katso uudestaan ohjettani sementti munista( lue myös vastaukseni siellä) ei niitä kennoihin laiteta, vaan itse kananmunaan. Anteeksi kun jo unohtui viime kesältä miten tein.

  VastaaPoista