torstai 13. kesäkuuta 2013

lomailua lastenlasten kanssa

Käsityöt ovat olleet jo kohta parisen viikkoa 'jäissä'.  Ei oikein aika riitä 'pajan' puolelle, kun on niin kivaa seurata näiden lomalaisteni touhuja.
Olimme  vajaan viikon Lapin mökilämme ja ilmat olivat mitä parhaimmat. Aurinko paistoi ja lämpötilat olivat kesäiset niin järvessä kuin rannallakin, ilma oli +21 asteista ja veden lämpötila +18 astetta. Ja niinhän siinä kävi, että pojat muuttuivat hylkeiksi (tai norpiksi) elikkä olivat vedessä lähes koko ajan. Pappa piti saunan lämpötilaa sellaisena, että siellä käytiin välillä lämmittelemässä ja eiku veteen taas. Kävimme valtaamaassa Puljutunturin laavun eväiden kanssa ja yhtenä päivänä harjoiteltiin kanootin kanssa veden päällä olemista.
Pojat vuoleskeli puiden oksista pitkiä kapeita keppejä mummun kasvimaata varten, ja se oliki mieleistä puuhaa. Aika kului kuin siivillä.
Eilen tutustuttiin mummun kangapuihin ja pojat sai kutoa omat pienet matonpätkät. He auttoivat mummua myös tuotelappujen kanssa. Pientä askartelua ja touhua on hyvä olla. Nuorempi pojista on innostunut origami-taittelusta. Löysin paikallisesta kirjakaupasta oikeata origami-paperia ja sitten olemme kokeilleet kaikenlaisia taitteluita. Lainasin kirjan, 'origamia lapsille'! Joo, onpahan sen verran vaikeita, helpotkin työt, jotta ei onnistu mummulta, pojalta kylläkin!
Tällaista täällä! Tänään on uimahallipäivä, kun on luvattu vesisadetta koko päiväksi ja täytyyhän sitä energiaa saada johonkin purettua.

8 kommenttia:

 1. Teidän touhut kuulostaa niin mukavilta, on onni omistaa tuollainen paikka jossa lasten luovuus saa virikkeitä.

  Mie vasta harjottelen sitä värjäystä, ensi kesäksi ajon hankkia ihan sitä oikiaa värjäyslankaa.
  Nyt tuo7-vellosta tuntuu turvalliselta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä kasvisvärjäys minullekin on paljolti harjoittelua, mutta tykkään siitä. Ainoa 'propleemi' on se, että mitä niistä kaikista langoista valmistaisi!!

   Poista
 2. Energiaa riittää minunkin lapsenlapsillani, meno on niin kovaa että kotiin tultua vain makailen seuraavan päivän,,Kivasti kirjoitit touhuistanne, juuri kaikki askartelu on valttia. Hienoja hetkiä sinulle kivassa seurassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsilla tosiaan energiaa riittää. Pojat lähtevät tänään kotiaan kohti ja luulenpa että muutama päivä menee mummulla ja papalla toipuessa kaikesta tohinasta!

   Poista
 3. Ihanaa kun teille osui tuo lämmin viikko mökkilomailuun.
  Kyllä lapset viihtyy kun on tekemistä.

  Minä haluan nähdä kuvat poikien matoista :)

  Mukavaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan kuvaa näytille. Eihan he tietenkään kovin kauan jaksaneet kutoa, enempi kiinnosti se, kuinka lujaa luhalla voi pamauttaa!

   Poista
 4. Täällä tällä hetkellä kylmän kalseaa ja aamusta topakasti sateli vettä, pilvessä edelleen, tulee varmaan lissääkin vettä.... kunhan ei äidy pahaksi matkalle Ilomantsiin autoillen. Lähden siskon luona käymään.
  Kiva viikko sinulla takana poikien kanssa, varmaan antoisa viikko ollut. Näkyy olevan taiteilijan vikaa heissäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Touhua ja tohinaa on ollut, ihan riittämiin. Tänään pojat lähtee paluumatkalle kohti kotiaan ja luulenpa, että papan kanssa meillä menee muutama päivä toipuessa.

   Poista