keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

'kamalat unohdukset'

Käsityöntekijän pahin unohdus!  Rakas käsityökorini kaikkine lankoineen ja koukkuineen unohtui mökille. Kotona kysyin puolisolta, mihin hän laittoi kässärikorini? Hän oli aivan kysymysmerkkinä ja totesi, ettei se ainakaan autossa ollut. Nii-in, sinnehän se jäi mökille ja olin juuri aloittanut koukuttavan koukkuamistyön. Mökille menen seuraavan kerran syyskuun puolella, joten siellä se sitten odottelee, toivottavasti hiiret eivät ole vallanneet koria pesäpaikakseen. Toivottavasti puoliso käy vielä kesän aikana mökkeilemässä ja ottaa korin mukaansa.
Ps. mökille on matkaa yli kolmesataa kilometriä, joten siellä ei ihan joka viikko ole käyntiä.

Toinen kamala unohdus sattui, kun aloin värjäämään lankoja. Lämpömittari! Missä se oli? Olinhan varmasti laittanut sen värjäystarvikkeita sisältävään koriin? En ollut. Ennen reissuun lähtöä tarkistin vain, että se on lipaston laatikossa, josta sen voin matkaani ottaa. Ja sinnehän se jäi, lipaston laatikkoon. Onneksi mökillä oli ns paistinmittari ja sitä sitten käytin hyväkseni.  Oikea lämpömittarini on ns laboratoriomalli, lasinen ja pitkä.

Ohessa kuva mökin pihalla kasvavista ja juuri nyt parhaassa kukassa olevista ruohokanukoista. Mökin piha on luonnonmukaisessa tilassa. Ruohokanukat, Metsätähdet, Siniyökönlehdet, Kullerot, Lapinkuusiot ja monet muut olivat kukkimassa. Eino Leinon runossa Lapin kesä, sanotaan sattuvasti: Lapissa kaikki kukkii nopeasti ....


Kyllä täällä kotipihallakin kukkia löytyy, juuri nyt kukkii Idänunikko, Tuoksuvattu, Päivänliljat, Pikkusydän, joitakin mainitakseni.
Kukkivaa torstaita!

5 kommenttia:

 1. Harmillinen uohdus ja vielä on tuota välimatkaakin.Sitä vain sattuu joskus,itse etsikelen mitä milloinkin.Kaunista kesää sinulle.

  VastaaPoista
 2. No voi ei :(
  Tiedän tunteen !!!
  Nyt sinun on PAKKO keksiä jotain muuta tekemistä. Ja kyllä sinä keksitkin ♥
  Kukkia on ja niin kesällä pitääkin !

  VastaaPoista
 3. Tuollainen harmittaa pitkään kunnes löytyy yhtä koukuttavaa tehtävää.. Kukat kuuluvat tähän aikaan, hyvää jatkoa kesälle

  VastaaPoista
 4. Jopa sattu harmi, toivotaan ettei ne hiiret keksi koppaasi.
  Mutta varmasti sie jotain mukavaa tekemistä keksit, kunnes saat koppasi kotiin:))

  VastaaPoista
 5. Samat sanat kuin edellisillä kommentoijilla unohduksista.
  Kyllä luonnontilassa olevat kukat ovat niin mahtavia, kun ne saa vain kukkimaan kans. Ei sit tarvitse paljoa hoidella.
  Mesiangervo ja muu värjäyssessio tuossa alla aivan mahtava. Pitäsi kans mennä niitä keräämään.

  VastaaPoista