lauantai 11. toukokuuta 2013

Toukokuun toinen

Welcome to the new reader to my blog. Tervetuloa uusi blogilukijani.  Kankaankudonnalla ja yleensä käsitöillä on maailmanlaajuiset harrastajat ja tekijät, se on suuri rikkaus meille kaikille. Saamme ihania virikkeitä omiin töihimme ja toivon, että omalta osaltamme annamme toisillemme ideoita ja mukavia hetkiä käsitöidemme parissa.
Toinen 'isoäitini' alkaa olemaan loppusuoralla, reunan virkkaus on vielä kesken. Ajattelin tehdä siitä hieman näyttävämmän, mutta ehkä kuitenkin päädyn tavanomaiseen 'nirkko'reunaan. Kokeilen kumpaakin ja päätän sen jälkeen.
Muita käsitöitä on kylläkin valmistunut: Veera-pellavalangasta olen virkannut pesukintaita ja käsin kutonut 'Lehti' kate-alustoja. Ja kangaspuissani on meneillään juuttiloimi, johon olen kutonut  katealustoja paperinarusta ja huopalangasta, mielessäni kesän myyntitapahtumat. Kuvia seuraa, kun olen saanut työt viimeisteltyä.
Ohessa kuva  inspiroivasta 'huopalanka'-koristani tai oikeammin pahvilaatikosta. Silloin kun keskityn kutomaan, kangaspuideni ympärillä on kudemateriaali kasoja (joskus jopa röykkiöitä) ylt'ympäriinsä, joissa silmäni vaeltavat ja saan väri-ideoita töihini. Nämä uudet värit, aniliini ja turkoosi ovat aivan  sykähdyttäviä.


Mukavaa äitienpäivä-aattoa itse kullekin lukijalle.
6 kommenttia:

 1. Sinähän olet ahkeroinut oikein kovasti, kun noin paljon on tehtynä.
  Tuollaiset väriläiskät kuin nuo langat saavatkin ideoita poikimaan.

  Mukavaa Äitienpäiväviikonloppua Sinullekin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä ahkeruudesta, mutta 'pajallani' aika kuluu rattoisasti, nautin siellä tekemisestä ja siinä on myös se hyvä puoli, että kaikki 'pölyt' on yhdessä huoneessa. Juuttilanka nimittäin pölyää tosi paljon ja käy myös hengityksen päälle.

   Poista
 2. Upeita värejä noissa langoissa.

  Iloista äitienpäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Pirkanmaan Fanttilangoista löytyy yli 20 eri väriä.

   Poista
 3. Ihanat värit tuossa kuvassa.. Kuulostaa mukavalta kun kerrot miten silmäsi hakevat uusia väri ideoita ympäriltäsi kun työskentelet.. siinä inspiraatio kipinöi tehdessäsi kudetta tai muuta hommaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en tiedä miksi, mutta nämä Fantti-huopalangat inspiroivat minua kovasti. Värejä löytyy yli 20. Se on vain harmillista, että sen hinta on melko korkea ja sen vuoksi myös myyntituotteille tulee hintaa. Toisaalta, ovathan ne tuotteet myös uniikkeja.

   Poista