torstai 4. huhtikuuta 2013

kevätaurinko antaa energiaa....

Aamulenkillä ollessani tunsin, kuinka aurinko antaa voimaa ja energiaa pitkän talven jälkeen. Ei se haittaa, että vielä on öisin -10 asteen pakkaset, kun aurinko lämmittää päivän lämpötilaksi + asteita. Kävellessäni ajattelin ja suunnittelin tulevia käsitöitäni. Nyt on menossa kaulahuivi-loimen laitto kudontaa varten. Huivin värit ovat samat kuin jo valmiiksi saamani norjansaamelaistyyliset ruudulliset hartiahuivit.Tällaista tällä kertaa. Mukavaa kevään jatkoa.

14 kommenttia:

 1. Kaunis hartiahuivi, väri juuri minun mieleeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä saamen värit ovat todella kauniita. Tällaisia huiveja näin naisten kaulassa ja harteilla, kun olin käymässä Hetan Marianpäivillä. Ihastuin.

   Poista
 2. Upean värinen huivi, ihailen saamelaisten pukujen väriloistoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, saamen pukujen väriloisto on silmiä hivelevä. Tällaisia huiveja näin naisten kaulassa ja harteilla, kun olin käymässä Hetan Marianpäivillä. Ihastuin ja päätin kokeilla taitojani. Tässä mallissa on Enontekiöllä käytettävät värit ja raidat, Inarin huiveissa raitojen väritys on hieman erilainen, tulen kokeilemaan myös sellaisten huivien kutomista.

   Poista
 3. Voi mahoton :O
  Sinä se saat vaikka mitä aikaiseksi kangaspuilla.
  Kuule tuo on sellaista mitä minä en osaisi. Joten onneksi me ollaan erilaisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on, erilaisuus on myös vahvuus, saamme nauttia toistemme taidoista ja ottaa vaikkapa hieman idean poikastakin. Kiitos kommentistasi.

   Poista
 4. Kaunis huivi :)
  Odotan ihan tekokuvia ja valmista.
  Aurinkoisia päiviä!

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi. Tämä kankaankudonta on 'minun juttu' ja saamen värit ovat kauniit ja vaikka ovat voimakkaita värejä, ne ovat keskenään harmoniset. Mukavaa viikonloppua.

   Poista
 6. Todella kaunis huivi ihanissa väreissä.. on aivan ihana:)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommentistasi. Saamen tekstiilien värit ovat kauniita ja minua puhuttelevia, pidän niistä kovasti.

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. hei ja kiitos viestistäsi. Kunhan tästä paranen taas kutomiskuntoon, niin kokeilen mnkälaisia tulee huiveista valkoisella pohjalla. Mukavaa viikonloppua.

   Poista